Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μ' όλες μας τις δυνάμεις στην εκλογική μάχη

Η διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές έχει από καιρό δημοσιευτεί. Χτες, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των αγωνιστών που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του. Εχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμένο πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό έτσι ώστε η μάχη των ευρωεκλογών να καταγραφεί στις νικηφόρες για το Κόμμα μας. Εχουμε στη διάθεσή μας ακριβώς ένα μήνα. Δυνατότητες για την επίτευξη των εκλογικών μας στόχων υπάρχουν. Από μόνες τους όμως δεν αρκούν. Η μετατροπή τους σε μια πραγματικότητα υπέρ του ΚΚΕ, υπέρ του λαϊκού κινήματος, από την επομένη των εκλογών, προϋποθέτει την ασίγαστη δράση από σήμερα και κάθε μέρα κάθε μέλους και φίλου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η προσπάθειά μας να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους και στα άλλα λαϊκά στρώματα οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ είναι ο «σπόρος» που θα καρπίσει το γόνιμο έδαφος, και όσο πιο έντονη, όσο πιο επίμονη και στοχοπροσηλωμένη, τόσο περισσότερα θα είναι αυτά που θα «θερίσουμε» στις 13 του Ιούνη. Από σήμερα και κάθε μέρα χτυπάμε κάθε πόρτα, μπαίνουμε στα εργοστάσια και στα γραφεία, στα σχολεία και στις σχολές, οργώνουμε τις συνοικίες, μεταφέρουμε παντού το κάλεσμα για «απειθαρχία - αντίσταση - ανυπακοή» στις επιταγές της ΕΕ. Το κάλεσμα να μετατραπεί η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία, η οργή για τα έργα και τις ημέρες της Ενωσης των ιμπεριαλιστών, σε ψήφο υπέρ του ΚΚΕ, εναντίον των δυνάμεων που τη στηρίζουν και στη χώρα μας.

Συνοδεύουμε το κάλεσμά μας αυτό με ουσιαστική συζήτηση. Τα επιχειρήματά μας είναι πολλά και ακλόνητα, πηγάζουν άλλωστε κι από την ίδια τη λαϊκή εμπειρία, εναρμονίζονται με αυτήν. Η δική μας παρέμβαση, άνθρωπο τον άνθρωπο, στις συσκέψεις, στις συγκεντρώσεις, στις περιοδείες, θα είναι τόσο πιο ουσιαστική όσο περισσότερο αναδεικνύει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος για τους λαούς της Ευρώπης, για τον ελληνικό λαό. Πως ακόμα κι όσοι δε δέχονται σήμερα να παλέψουν για την αποδέσμευση από την ΕΕ, μπορούν και έχουν καθήκον να αγωνιστούν ενάντια στις αποφάσεις της, να μην ενταφιάσουν την προοπτική, να μην εξουσιοδοτήσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον Συνασπισμό να συμφωνούν στις Βρυξέλλες την καρατόμηση εργασιακών, ασφαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Από σήμερα, κάθε στιγμή έως τις 13 του Ιούνη η μάχη για την ανάδειξη ισχυροποιημένου του ΚΚΕ από την κάλπη των ευρωεκλογών απαιτεί να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τις ικανότητες. Γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφος υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, σημαίνει ενδυνάμωση του αγώνα για την υπεράσπισή τους εντός και εκτός Ελλάδας, σημαίνει ώθηση στη συσπείρωση δυνάμεων, στο συντονισμό και στην κοινή δράση κομμάτων αλλά και κινημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενίσχυση του ελληνικού εργατικού λαϊκού κινήματος, σημαίνει ότι φέρνουμε μια καλύτερη για το λαό προοπτική κοντύτερα. Γι' αυτό ο λαός έχει κάθε συμφέρον να ρίξει τέτοια ψήφο στην κάλπη. Κι εμείς, όλοι, χρέος και καθήκον να παλέψουμε για μια τέτοια εξέλιξη με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ