Παρασκευή 14 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Εκκληση για οικονομική υποστήριξη της δικαστικής μάχης

Παρά τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του, τους ασφυκτικούς επικοινωνιακούς και άλλους περιορισμούς των εισαγγελέων του ΔΠΔ της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς παραμένει σταθερά αποφασισμένος να δώσει τη μεγάλη δικαστική μάχη στις 8 Ιούνη. Τότε, ο πρώην Πρόεδρος της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, θα ξεκινήσει την παρουσίαση της υπόθεσής του κατά του κατασκευασμένου κατηγορητηρίου (απ' τους ΝΑΤΟικούς εισβολείς το '99 στη Γιουγκοσλαβία) προς υπεράσπιση όχι του εαυτού του αλλά της ιστορικής αλήθειας και του σερβικού λαού...

Σε χτεσινή ανακοίνωση που εκδόθηκε απ' τη σερβική οργάνωση υποστήριξης του πρώην Προέδρου της ΛΔ Γιουγκοσλαβίας «SLOBODA» απευθύνεται έκκληση διεθνώς για την υποστήριξη του Μιλόσεβιτς στην επικείμενη δικαστική μάχη, αλλά και την οικονομική στήριξη της διαδικασίας. Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

«Η χρηματοδότηση της προπαρασκευαστικής νομικής δουλιάς που απαιτείται βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, καθώς το παιχνίδι εξουσίας στο Βελιγράδι είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση του νόμου περί οικονομικής στήριξης και άλλων δικαιωμάτων των Σέρβων που δικάζονται στο δικαστήριο της Χάγης, λίγο μετά την ψήφισή του απ' τη σερβική Βουλή. Οι έως τώρα δωρεές έχουν εξαντληθεί. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις ειδικευμένους δικηγόρους στη Χάγη, αλλά είναι δύσκολο να καλυφθούν τα έξοδα ακόμη και για έναν εξ αυτών! Κάνουμε έκκληση σε όλους τους φίλους, σ' όσους συνέδραμαν οικονομικώς πριν, σε όσους μπορούν τώρα να διπλασιάσουν τις προσπάθειές σας...Το ελάχιστο ποσό που χρειάζεται μηνιαίως για την κάλυψη στοιχειωδών νομικών υπηρεσιών μέχρι το τέλος της παρουσίασης υπεράσπισης της υπόθεσης ανέρχεται σε 20.000 ευρώ. Χωρίς τουλάχιστον το 50% αυτών των χρημάτων, η όλη δουλιά θα σταματήσει. Παρακαλούμε όλους τους φίλους στην Ευρώπη να κάνουν τη δωρεά τους, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στις ακόλουθες ιστοσελίδες:

http://www.sloboda.org.yu/pomoc.htm OR

http://www.free-slobo.de/spenden.htm OR

http://it.groups.yahoo.com/group/crj-mailinglist/message/3247

Η αποφασιστική μάχη για την αλήθεια χρειάζεται ΤΩΡΑ τη ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ