Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορο-αέναες «Εκμυστηρεύσεις»

«Εκμυστηρεύσεις» τιτλοφορείται η παράσταση που θα παρουσιάσει το «Αέναον Χοροθέατρο» του Ντανιέλ Λομέλ στο θέατρο «Μέλι», από τις 29 Απριλίου έως τις 23 του Μάη.

Ο Ντανιέλ Λομέλ, ένας από τους καλύτερους χορευτές στον κόσμο, ήρθε στην Ελλάδα για ένα σεμινάριο, αλλά τελικά, έμεινε για δέκα ολόκληρα χρόνια. Παρά τη σύντομη, όπως αποδείχτηκε, επιστροφή του στη Γαλλία ξαναβρίσκεται στην Ελλάδα και ετοίμασε την παράσταση, που βασίζεται σε σκέψεις διακεκριμένων ανθρώπων που προέκυψαν τυχαία από διάφορα αναγνώσματα και συζητήσεις του γνωστού χορογράφου.

«Αυτές οι λίγες λέξεις, που ενίοτε είναι φορτισμένες από τον ανθρώπινο πόνο, άλλες φορές αστείες και σαρκαστικές, αποτέλεσαν το έναυσμα για τη διαμόρφωση χορογραφικών ιδεών», σημειώνει ο Ντανιέλ Λομέλ για την παράσταση.

Το «Ασμα Ασμάτων», το ημερολόγιο του Νιζίνσκι, αποφθέγματα και στοχασμοί διαφόρων συγγραφέων, συνθέτουν τα αποσπάσματα αυτής της παράστασης, που ερμηνεύεται από πέντε χορεύτριες, τρεις χορευτές και τρεις ηθοποιούς.

Η χορογραφία είναι του Ντανιέλ Λομέλ, η μουσική των Δημήτρη Λέκκα, Τιερρύ Ρουζιέ, Ραχμάνινωφ, Προκόπιεφ, Μπαχ, Ζαν Γκιγιού, Κιθ Τζάρετ, Ουμ Καλσούμ, παραδοσιακές μουσικές από τη Β. Αφρική και την Αργεντινή. Τα σκηνικά - κοστούμια του Μάριου Ελευθεριάδη. Τα ηχογραφημένα κείμενα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Κροντήρης, Μίλτος Φιορεντζής και Σωτήρης Θεολογίτης. Χορεύουν: Ντανίλο Παλμιέρι, Σίντνεϊ Μπραντάο, Μάριος Αναγνωστάκης, Ζέφη Μπαρτζώκα, Δήμητρα Αντωνάκη, Ελενα Παπαδοπούλου, Νατάσσα Παπαμιχαήλ, Μαρία Γουβιανάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ