Η χαμένη «Αστέρω» βρέθηκε, αποκαταστάθηκε και θα προβληθεί με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από την «Ορχήστρα των Χρωμάτων», σε μια προβολή που οργάνωσαν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Πρόκειται για βωβή, ασπρόμαυρη ταινία, που ο Δ. Γαζιάδης σκηνοθέτησε με σενάριο του ποιητή Παύλου Νιρβάνα, διασκευή σεναρίου Ορέστη Λάσκου και Δημήτρη Γαζιάδη, φωτογραφία Μιχάλη Γαζιάδη, καλλιτεχνική διεύθυνση Τάσου Μελετόπουλου και σε παραγωγή της «Dag Film». Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλίκη Θεοδωρίδου, Αιμίλιος Βεάκης, Κώστας Μουσούρης, Δημήτρης Τσακίρος.
Η «Dag Film» ξεκίνησε το 1923 σαν εταιρία διανομής των Δημήτρη και Κώστα Γαζιάδη, οι οποίοι συνεργάζονταν με τη «Fox» και άλλες κινηματογραφικές εταιρίες στην παραγωγή ντοκιμαντέρ, επικαίρων και διαφημιστικών, κινούμενοι μεταξύ Αγγλίας και Αμερικής ο πρώτος και Γαλλίας και Γερμανίας ο δεύτερος. Αποφασίζουν να τη μεταβάλουν σε εταιρία παραγωγής ταινιών μεγάλου μήκους. Μαζί με τον τρίτο αδελφό τους, Μιχάλη Γαζιάδη, αγοράζουν μηχανήματα, οργανώνουν στούντιο και, μετά από την κινηματογραφημένη παράσταση του «Προμηθέα Δεσμώτη», γυρίζουν το 1927 την πρώτη τους ταινία μυθοπλασίας «Ερως και κύματα». Ακολουθεί το 1928 το «Λιμάνι των δακρύων» και η μεγάλη επιτυχία του 1929 «Αστέρω».
Η «Αστέρω» θεωρείται η πρώτη μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία του ελληνικού κινηματογράφου. Το αισθηματικό βουκολικό δράμα, γνώριμο είδος στο ελληνικό κοινό, γαλουχημένο με τα ειδύλλια του Περεσιάδη και του Κορομηλά, συνέβαλε στο να έχει μεγάλη επιτυχία η ταινία και να γίνει ουσιαστικά ο πρόδρομος του είδους των ταινιών «φουστανέλας». Το 1944 η «Αστέρω» έγινε «ηχητική» και αποσπάσματα αυτής της βερσιόν συμπεριλήφθηκαν στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Τον παλιό εκείνο τον καιρό». Η ταινία θεωρούνταν χαμένη και μόνο λίγα αποσπάσματά της είχαν σωθεί στην ταινία του Σακελλάριου.
Μέσω του προγράμματος «Lumiere», σε συνεργασία όλων των Κινηματογραφικών Αρχείων μελών της ACE (Ενωση Ευρωπαϊκών Κινηματογραφικών Αρχείων) έχει αρχίσει μια προσπάθεια ανακάλυψης «χαμένων» ταινιών. Καρπός αυτής της προσπάθειας είναι ότι στη Γαλλία, με τη συνεργασία της «Cinematheque Francaise» (η γαλλική Ταινιοθήκη), βρέθηκε και αποκαταστάθηκε αυτή η ιστορική για τον ελληνικό κινηματογράφο ταινία. Η προβολή της Δευτέρας θα είναι και η πρώτη επίσημη, ενώ η ζωντανή μουσική που θα τη συνοδεύσει είναι του συνθέτη Μιχάλη Γρηγορίου, ειδικά για την ταινία.