Κυριακή 18 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2004
Με το ΠΑΜΕ ενάντια στην εκμετάλλευση και στον ιμπεριαλισμό

Αγωνιστικό ταξικό κάλεσμα προς τους εργαζόμενους της χώρας μας να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων, στην εκμετάλλευση και στο ρατσισμό απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μπροστά στην Πρωτομαγιά του 2004. Στη διακήρυξή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, να αγωνιστούν για την ικανοποίηση των σύγχρονων πραγματικών τους αναγκών και να διαδηλώσουν στις δεκάδες συγκεντρώσεις που οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν το Σάββατο 1η του Μάη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), στις 10.30 π.μ. και στη συνέχεια να πορευτούν στην αμερικανική πρεσβεία.

Ολόκληρη η διακήρυξη έχει ως εξής:

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους ταξικούς αγώνες, τους νεκρούς της τάξης μας, δυναμώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην κατοχή και στις επεμβάσεις των Αμερικανοευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων, στο ρατσισμό και στην εκμετάλλευση.

Καταδικάζουμε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την ανοιχτή τους στήριξη στους ιμπεριαλιστές στη σφαγή των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν.

Κανένας σήμερα δεν μπορεί να είναι ήσυχος

Οι πόλεμοι ενάντια στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν συνεχίζονται. Η ιμπεριαλιστική ειρήνη στο Κόσσοβο και στην πρώην Γιουγκοσλαβία αποδείχτηκε μέσο για τη συνέχιση του πολέμου. Χώρες και λαοί απειλούνται με νέες επεμβάσεις. Ο παλαιστινιακός λαός σφαγιάζεται. Η Κύπρος διχοτομείται και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών στο Αιγαίο βρίσκονται επί θύραις.

Οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών γίνονται για να εξασφαλίσουν το κεφάλαιο και οι πολυεθνικές νέες πλουτοπαραγωγικές πηγές και να αυξήσουν τα κέρδη τους πάνω στο αίμα των λαών.

Στο όνομα της τρομοκρατίας το ΝΑΤΟ γίνεται ο παγκόσμιος χωροφύλακας και βάζει πιο γερά την μπότα του στην περιοχή της Μεσογείου, μετά το κάλεσμα της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την "ασφάλεια" των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι. Ο μαζικός συντονισμένος αγώνας των λαών μπορεί να ανατρέψει τα σχέδιά τους.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εναλλάσσονται στην εξουσία υλοποιώντας τις επιταγές του κεφαλαίου για την παραπέρα αύξηση των κερδών του μέσα από τη μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης.

Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν αυτά τα χρόνια επέβαλαν σκληρά αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα. Καθήλωσαν μισθούς, μεροκάματα, κατάργησαν το σταθερό χρόνο εργασίας, γενίκευσαν την εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την επινοικίαση των εργαζομένων και τα δουλεμπορικά γραφεία. Αύξησαν τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση, καθήλωσαν τις συντάξεις. Εμπορευματοποίησαν παραπέρα την Υγεία, την Παιδεία.

Καμιά προσδοκία από την κυβέρνηση της ΝΔ. Συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται για νέα, σκληρή αντεργατική επίθεση. Ταυτόχρονα, οι ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι τεράστιες. Με όχημα τον "κοινωνικό διάλογο", τον "κοινωνικό εταιρισμό", την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την προσαρμογή των αιτημάτων της εργατικής τάξης στις ανάγκες της πλουτοκρατίας, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να περάσουν οι στρατηγικές επιλογές του μεγάλου κεφαλαίου. Καμιά αυταπάτη στους εργαζόμενους για το ρόλο του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι φορείς χειραγώγησης συνειδήσεων, στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί και θα ενταθεί

Στην πρόσφατη σύνοδο των Βρυξελλών οι ηγέτες της ΕΕ, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί, ομόφωνα αποφάσισαν την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης. Δρομολόγησαν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξιμων αποδοχών. Τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης και την κατάργηση της μονιμότητας. Την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των δημόσιων συστημάτων Υγείας. Στο όνομα της τρομοκρατίας αποφάσισαν νέα μέτρα περιστολής, κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το τίμημα θα είναι μεγάλο για όλους τους εργαζόμενους. Τα "αγαθά" που το καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να προσφέρει σήμερα είναι: Οι πόλεμοι, οι επεμβάσεις, η ανεργία, η φτώχεια, η απλήρωτη εργασία, οι δολοφονίες εργατών στους τόπους δουλιάς, τα ναρκωτικά. Μια κοινωνία όπου θα οργιάζει η ανασφάλεια, ο φόβος, η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία.

Αντιπαλεύουμε την ευρω-υποταγή, τους ευρω-μονόδρομους της πλουτοκρατίας. Απειθαρχούμε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι οικοδόμημα του κεφαλαίου. Μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ καταδυναστεύουν τους λαούς.

Η εργατική τάξη, ο λαός μας, οι λαοί της Ευρώπης μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης, να αδυνατίσουν, να ανατρέψουν το ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα.

Με το συντονισμένο αγώνα μας ανοίγουμε το δρόμο για μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, για μια Ελλάδα, μια Ευρώπη της ειρήνης, της προκοπής, που η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα θα έχουν στα χέρια τους την εξουσία, θα είναι αφέντες του πλούτου που δημιουργούν.

ΟΧΙ στη μοιρολατρία και στο συμβιβασμό. Η δύναμη βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων

Το κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές δεν είναι ανίκητοι.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Κάνουμε τον απολογισμό μας και εντείνουμε τη δράση μας.

Μαζικοποιούμε, ισχυροποιούμε τα συνδικάτα.

Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλιάς.

Δυναμώνουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο να γίνει ο πραγματικός εκφραστής των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές του δικομματισμού.

Διεκδικούμε αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Δυναμώνουμε σταθερά το μέτωπο ενάντια στις θεωρίες του "κοινωνικού εταιρισμού", της μοιρολατρίας, της υποταγής και του συμβιβασμού, που καλλιεργούν οι υποταγμένες ηγεσίες του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αντιπαλεύουμε συνολικά την πολιτική του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, τους πολέμους, τις επεμβάσεις, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία. Μαζί με το ΠΑΜΕ. Εδώ είναι η θέση του κάθε εργάτη, κάθε εργάτριας.

Το ΠΑΜΕ παλεύει για την ταξική ενότητα της τάξης μας. Ενότητα που ενισχύει τη δύναμή μας, που αμφισβητεί και θα αντιπαλεύει το κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές, τους πολιτικούς τους εκπροσώπους.

Εχουμε σταθερό προσανατολισμό και παλεύουμε για την οικοδόμηση της συμμαχίας της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρομεσαίων επαγγελματιών, βιοτεχνών. Διαθέτουμε τις δυνάμεις μας για τη συγκρότηση της κοινωνικοπολιτικής λαϊκής συμμαχίας, για την ανατροπή του καθεστώτος της εκμετάλλευσης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ