1/2 κιλό μικρές πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες, 6-7 ραπανάκια πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες, μια ψιλοκομμένη πιπεριά, ένα φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό, ένα φλιτζάνι του τσαγιού ρόκα ψιλοκομμένη. Tα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, χυμό από λεμόνι, ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και μια σκελίδα σκόρδο. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγες μαύρες σταφίδες μουλιασμένες μέσα σε κόκκινo κρασί.
1/2 κιλό φασολάκια φρέσκα, ολόκληρα βρασμένα, 15-20 ντοματάκια κομμένα στη μέση, 10-15 μανιτάρια μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες και ένα φλιτζάνι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σε μια στρογγυλή ρηχή σαλατιέρα βάζουμε στα τοιχώματα τα φασολάκια. Τοποθετούμε περιμετρικά τα ντοματάκια και στο κέντρο βάζουμε τα μανιτάρια ωμά. Ρίχνουμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Επειτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, χυμό από φρέσκο λεμόνι, μια κουταλιά της σούπας ξίδι, ένα κουταλάκι ρίγανη και ένα κουταλάκι σκόνη μουστάρδα. Τα χτυπάμε στο μπλέντερ και περιχύνουμε τη σαλάτα.