Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια αναστύλωσης του μπαμπούλα της δεξιάς

Η τεχνητή οξύτητα μεταξύ των δυνάμεων του δικομματισμού είναι - όπως όλα δείχνουν - ο ένας άξονας της στρατηγικής των τελευταίων ημερών (ο άλλος είναι η άκρατη παροχολογία) που επιλέγει το κυβερνών κόμμα. Ετσι, ο κίνδυνος από τη «δεξιά» υψώθηκε κατακόρυφα χτες από τα προπαγανδιστικά επιτελεία του κυβερνώντος κόμματος. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον της ΝΔ πως «φιλοξενεί» στις τάξεις της ακροδεξιούς, αλλά και πως είναι δέσμια της ακροδεξιάς έδωσαν και πήραν χτες στα τηλεοπτικά παράθυρα. Πάντως από μία άποψη ήταν απολαυστικό να βλέπεις τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν τους συναδέλφους τους της ΝΔ ότι θέλουν να γυρίσουν τη χώρα στη δεξιά του '90-'93 και τους νεοδημοκράτες να τους επιστρέφουν την κατηγορία με το επιχείρημα ενώ οι πρωτεργάτες εκείνης της περιόδου, Μάνος και Ανδριανόπουλος, βρίσκονται τώρα στα ΠΑΣΟΚικά ψηφοδέλτια. Σ' αυτή την κατεύθυνση είναι και το τελευταίο τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ όπου «ξορκίζεται» ο κίνδυνος της επιστροφής της «δεξιάς του '90-'93».

H υπόθεση των «δικών μας παιδιών», επίσης, βρέθηκε χτες στο επίκεντρο του δικομματικού καυγά, με αφορμή χτεσινές δηλώσεις στον «ΣΚΑΪ», του τομεάρχη Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας Β. Πολύδωρα, ο οποίος είπε ότι την επομένη των εκλογών «με το καλημέρα θα φύγουν οι αξιωματούχοι», που όπως συμπλήρωσε «είναι δέκα χιλιάδες κόσμος, καλοβολεμένοι».

Οι αναφορές αυτές αποτέλεσαν το έναυσμα για αντιδράσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, με στόχο την καλλιέργεια κλίματος κινδυνολογίας και των γνωστών από το παρελθόν ψεύτικων αντιδεξιών διλημμάτων. Η Αννα Διαμαντοπούλου, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι οι δηλώσεις Πολύδωρα αποτελούν «συνέχεια των δηλώσεων της κ. Φραγκούλη για διορισμό των δικών τους παιδιών». Η ίδια επισήμανε ότι θεωρεί «απολύτως αποδεκτό δικαίωμα ενός κόμματος που κερδίζει τις εκλογές να επιλέξει τις ηγεσίες των υπουργείων ή να επιλέξει ένα σύνολο ηγετικών στελεχών. Αλλά όταν πάμε σε έναν αριθμό 10.000 στελεχών, πρόκειται πλέον για πογκρόμ, δεν πρόκειται για αλλαγή ηγεσίας».

Στο θέμα επανήλθε ο Β. Πολύδωρας, ο οποίος υποστηρίζει ότι διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του και διευκρίνισε ότι «εγώ μίλησα για τους αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι εγκαταστημένοι δίπλα από τα υπουργικά γραφεία». Και ζητάει από την Αννα Διαμαντοπούλου να του δοθεί ο κατάλογος των μετακλητών υπαλλήλων.

Παράλληλα από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για «διαστρέβλωση των απόψεων του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος αναφέρθηκε με σαφήνεια στην ειδική κατηγορία των στενών συνεργατών υπουργών, όπως γίνεται κάθε φορά με κάθε κυβερνητική αλλαγή. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ