Τετάρτη 3 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
«Εσείς τα είπατε όλα»

Σε μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση στα Τρίκαλα μίλησε χτες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ

Ο Κώστας Καζάκος
Ο Κώστας Καζάκος
Πολύ μικρή ήταν η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων για να χωρέσει όλους τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές που έδωσαν το «παρών» τους στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Καζάκο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου αλλά και το προαύλιό του ήταν κατάμεστο από κόσμο. Εργαζόμενοι και αγρότες, νέοι γυναίκες και συνταξιούχοι, άνθρωποι του μόχθου και της δουλιάς, κάθε ηλικίας, ήταν εκεί διαμηνύοντας την αποφασιστικότητά τους να ενισχύσουν το κόμμα τους, να ψηφίσουν ΚΚΕ. Ηταν εκεί για να στείλουν το μήνυμα ότι με ισχυρό ΚΚΕ μετά τις 7 του Μάρτη θα βρεθούν όλοι μαζί, πιο δυνατοί, στο δρόμο της κοινής δράσης και των αγώνων για τα δικαιώματά τους.

Ο μαχητικός παλμός της συγκέντρωσης ήταν έντονος πριν ακόμα αυτή αρχίσει, όταν δόθηκε το σύνθημα από το τραγούδι «Λίγο ακόμα θα σηκωθούμε ψηλότερα», που τραγούδησαν όλοι μαζί για να στείλουν μήνυμα αισιοδοξίας ότι το ΚΚΕ θα «σηκωθεί» ακόμα πιο ψηλά. Το κλίμα ενθουσιασμού έγινε ακόμα πιο «κόκκινο», όταν μπροστά στους συγκεντρωμένους άρχισε, μαζί τους, να χειροκροτά και ο Κώστας Καζάκος, καταδεικνύοντας το πείσμα τους να αγωνιστούν κόντρα στις συμπληγάδες του δικομματισμού. Κι όταν οι νέοι άρχισαν να βροντοφωνάζουν «Κάπα Κάπα Ε, το δίκιο σου λαέ» συνάντησαν τα περήφανα γηρατειά που ύψωναν τις γροθιές τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Θ. Λάζος και ο Αχιλ. Κανταρτζής, υποψήφιοι βουλευτές Τρικάλων του ΚΚΕ, καλώντας το λαό του νομού να ενισχύσει το ΚΚΕ για να βγει πιο δυνατό, για να έχει το δικό του κομμουνιστή βουλευτή που θα είναι στήριγμα στους αγώνες του.

«Δε χορταίνουν τα μάτια μου να κοιτάζω την αίθουσα», τόνισε γεμάτος συγκίνηση ξεκινώντας την ομιλία του ο Κώστας Καζάκος. Και συνέχισε: «Εσείς τα είπατε όλα. Η αγωνιστική σας διάθεση, το κουράγιο σας, αυτά που κάνατε όταν ακολουθήσατε με χειροκροτήματα τα τραγούδια». Οπως τόνισε ο Κ. Καζάκος, «γέμισε» από αισιοδοξία για τα ωραία μηνύματα του κόσμου, όπως φαίνεται, πως το κάλεσμα που κάνει το ΚΚΕ στους Ελληνες ψηφοφόρους να απεγκλωβιστούν από το δικομματισμό, να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του Κόμματος, έχει «πιάσει τόπο».

Επίσης, σε δηλώσεις του ο Κώστας Καζάκος, επισήμανε: «Βλέπω πολύ κόσμο προβληματισμένο, που διαφοροποιείται και μέχρι την Κυριακή νομίζω θα υπάρξει ρεύμα προς το ΚΚΕ, ο κόσμος έχει κατανοήσει τα προβλήματα, ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το δικομματικό παιχνίδι για να ενισχύσει το ΚΚΕ, για να μπορέσει από την άλλη μέρα των εκλογών, από τη Δευτέρα, να οργανώσει ένα λαϊκό κίνημα αντίστασης σ' αυτή τη λαίλαπα που έρχεται και που θα σαρώσει όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Για να μπορέσει να οργανώσει ένα κίνημα διεκδίκησης καινούριων δικαιωμάτων. Αυτό έχει απαίτηση ο κόσμος και νομίζω ότι θα εκφραστεί την Κυριακή και θα δώσει στο ΚΚΕ τη δύναμη να αξιοποιήσει αυτό το λαϊκό κίνημα από την επομένη».

Στη συγκέντρωση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν ο Ν. Τόλιας δήμαρχος Γόνφων, ο Δ. Πολύζος πρώην πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων, ο Γ. Καΐκης δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων, η Ντίνα Τσούβα πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η άνοιξη», της ΠΕΑΕΑ και πολλών άλλων φορέων του νομού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ