Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΜΑΣ ΡΩΤΑΤΕ... ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Ποιο το όφελος για τα λαϊκά συμφέροντα από την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις εκλογές;

ΜΕ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ και εκλογικά ΚΚΕ που παλεύει μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις, οι λαϊκές δυνάμεις έχουν πολλαπλά οφέλη για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους για τη δυνατότητα αντίστασης στην επίθεση που ετοιμάζεται από την πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, διεκδίκησης λύσεων για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Δίνεται σταθερή, αταλάντευτη απάντηση στο δικομματισμό, που θέλει το λαό μοιρολάτρη, χωρίς αυτοπεποίθηση.

Γίνεται ένα βήμα μπροστά, για να ανυψωθεί η λαϊκή πάλη σε επίπεδο δυναμικής μαζικής αντεπίθεσης. Μεγαλώνει η αποτελεσματικότητα του λαϊκού κινήματος.

Επιταχύνονται οι διεργασίες για αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή λαϊκή συμμαχία, το λαϊκό αντίβαρο.

Ενισχύεται η πάλη, για να αποτραπούν η αφαίρεση δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ο εντεινόμενος αυταρχισμός και η καταστολή.

Αποκτά νέα δυναμική ο αγώνας για την υπεράσπιση του πολιτισμού, των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας. Για την πατριωτική, διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, κατά του ρατσισμού, του εθνικισμού, του κοσμοπολιτισμού του κεφαλαίου.

Δυναμώνει ο αγώνας κατά του πολέμου και της συμμετοχής της Ελλάδας στα τρομοκρατικά και στρατιωτικά σχέδια των Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Δίνεται μήνυμα ελπίδας και προοπτικής πέρα και από τα σύνορα της χώρας. Μεγαλώνει η συμβολή του ελληνικού λαού στο διεθνή συντονισμό, σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, κατά των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, κατά του πολέμου.

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ συναγωνίζονται, γι' αυτό τσακώνονται κιόλας για το ποιος θα δώσει ακόμα περισσότερα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Πίσω από τις μεγάλες λέξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα ηχηρά συνθήματα, τις κολακείες για το λαό, τη νεολαία και τις γυναίκες, πίσω από όλα αυτά, περί νέας αρχής και εποχής, περί νέου ύφους και ήθους, περί αλλαγών και ανατροπών, κρύβονται τα αντιλαϊκά τους σχέδια.

Αν διατηρήσουν και αυξήσουν τις δυνάμεις τους, ανεξάρτητα ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος, και οι δύο θα συνεχίσουν ακάθεκτοι. Στα συρτάρια τους είναι κρυμμένα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Εχουν τα ίδια προγράμματα, τους ίδιους σκοπούς και στόχους. Και τα δύο κόμματα είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν σε ένα νέο γύρο επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα, με σύνθημα την «παραγωγικότητα» και την «ανταγωνιστικότητα», τη «σύγκλιση», τη συμμετοχή της Ελλάδας στο λεγόμενο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Και τα δύο κόμματα ενδιαφέρονται για τα συγχαρητήρια της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ σημαίνει ανίσχυρος δικομματισμός, ανίσχυρη η κυρίαρχη πολιτική, ανίσχυρη η κυβέρνηση που θα αναδειχτεί αλλά ανίσχυρη και η αντιπολίτευση του άλλου πόλου του δικομματισμού. Και ανίσχυρη κυβέρνηση, ανίσχυρος ο άλλος πόλος του δικομματισμού, σημαίνει δυσκολίες και εμπόδια στην εφαρμογή αντιλαϊκής πολιτικής. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα, πολλαπλάσιες οι δυνάμεις του λαού για την αντιπαράθεση με την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ αυτούς τους λόγους που σημαίνουν ότι στις 8 Μάρτη αλλάζουν τα πράγματα προς όφελος του λαού, η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μονόδρομος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισχυρό ΚΚΕ για το δίκιο και την προοπτική του λαού(2007-08-19 00:00:00.0)
Εγκαταλείψτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ελάτε στη δεξαμενή του ΚΚΕ(2007-06-29 00:00:00.0)
Ισχυρό ΚΚΕ - Ανίσχυρος δικομματισμός: Το πρώτο βήμα(2004-01-21 00:00:00.0)
Ψήφος πολύτιμη(2000-04-07 00:00:00.0)
«Καθαρή εντολή»...Γιατί;(2000-03-04 00:00:00.0)
ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ(1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ