Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικομματική κοκορομαχία για την «Τεχνόπολις»

Eurokinissi

Σε ζήτημα δικομματικής κοκορομαχίας εξελίχθηκε η γνωστή υπόθεση του ελέγχου στα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων. Σύμφωνα με την έκθεση (δημοσιεύτηκε χτες στην «Ελευθεροτυπία») τίθεται ζήτημα κακοδιαχείρισης της επιχείρησης από την προηγούμενη διοίκηση του Δ. Αβραμόπουλου.

Συγκεκριμένα, με την ανάληψη της δημαρχίας, η Ντ. Μπακογιάννη, ανέθεσε στην ιδιωτική εταιρία ορκωτών λογιστών με την επωνυμία «Deloitte & Touche», τον οικονομικό έλεγχο της «Τεχνόπολις». Το ζήτημα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, όπου και είχε διαπιστωθεί κακοδιαχείριση. Ωστόσο, το συγκεκριμένο θέμα, ανοίγει εκ νέου ερωτηματικά για το ρόλο των δημοτικών επιχειρήσεων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υλοποιούν και οι διοικήσεις που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ.

Αξιοποιώντας, λοιπόν, το θέμα, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ, αναλώθηκαν σε έναν ακόμη δικομματικό καυγά. Ετσι, η Α. Διαμαντοπούλου, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, είπε πως ο Δήμος Αθηναίων, τα τελευταία είκοσι χρόνια, όπου βρίσκονται στη διοίκηση παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, έχει διαχειριστεί 1,6 τρισ. δραχμές, για να λύσει προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία, όμως παραμένουν άλυτα, καταλήγοντας πως αυτό είναι το μοντέλο διοίκησης που επαγγέλλεται η ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, με ξεχωριστές ανακοινώσεις, τόσο ο Δήμος Αθηναίων, όσο και ο Δ. Αβραμόπουλος καταγγέλλουν πως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες. «Το γεγονός ότι όλα τα ανωτέρω», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Δήμου, «είναι γνωστά σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου Αθηναίων από το Μάρτιο του 2003 και κοινό κτήμα όλων λόγω της δημοσιότητας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου οδηγεί στο αναπόφευκτο συμπέρασμα ότι η σημερινή ανακίνηση του θέματος εξυπηρετεί προεκλογικές, απλώς, σκοπιμότητες». Ο Δ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, είπε ότι «πρόκειται για καθαρά διαδικαστική παρατυπία, που οφείλεται στο γεγονός, ότι η "Τεχνόπολις" βρισκόταν στη φάση της μετάβασης από Δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου σε νέο δημοτικό Οργανισμό πολιτισμού και στερείτο καθεστώτος λειτουργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ