Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τίμησαν την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ

Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, Επονίτες εκείνης της εποχής μαζί με μέλη της ΚΝΕ και προοδευτικούς νέους τίμησαν χτες στη Θεσσαλονίκη την 61η επέτειο από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ.

Μιλώντας για το χτες η Μαρία Κότση, εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων, υπογράμμισε: «Οι νέοι τότε πάλεψαν ενωμένοι, δίνοντας το παράδειγμα για το τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τα ιδανικά σου ενάντια στην τυραννία». Για το σήμερα σημείωσε: «Στόχος μας να σπάσουμε το δικομματισμό, την πολιτική που μας οδήγησε στη φτώχεια, στη μιζέρια, στην ανεργία, ενάντια σ' αυτούς που κυβερνούν υπηρετώντας τις ανάγκες των ΗΠΑ που προκάλεσαν πολέμους στην περιοχή των Βαλκανίων, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν».

Οπως τόνισε ο Παύλος Τριανταφυλλίδης, υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μιλώντας εκ μέρους της ΚΝΕ, «το φωτεινό παράδειγμα της δράσης της ΕΠΟΝ δείχνει σήμερα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η νέα γενιά. Το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών». «Η νεολαία, συνέχισε, μπορεί και πρέπει να απαντήσει στην επίθεση που δέχεται με όλα τα μέσα που έχει στα χέρια της. Να δώσει συνέχεια και προοπτική στους αγώνες που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια αξιοποιώντας και την ψήφο. Στις 7 του Μάρτη οι νέοι και οι νέες της χώρας πρέπει να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα σ' αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον τους. Πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ γιατί είναι το κόμμα εκείνο που στάθηκε ακλόνητος συμπαραστάτης στους νεολαιίστικους αγώνες».

Επίσης ο Κ. Κατσιάβαλος χαιρετίζοντας εκ μέρους του συλλόγου Απογόνων ΕΑΜ και ΔΣΕ, υπογράμμισε ότι μέσα από τα σπλάχνα της ΕΠΟΝ ξεπήδησαν και αναπτύχθηκαν άπειρες μορφές ηρώων, σύμβολα και φωτεινά παραδείγματα άφταστου ηρωισμού και αυτοθυσίας. Κατατέθηκαν στεφάνια από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, την ΠΟΟΕΠ, τους Απογόνους και την ΕΔΥΕΘ.

  • Εκδήλωση για την 61η επέτειο της ίδρυσης της ηρωικής ΕΠΟΝ διοργανώνει σήμερα, στις 5.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου (Κολοκοτρώνη 17, Λουτράκι), το Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του εκπροσώπου του Παραρτήματος, θα γίνει κοπή της πίτας και θα κλείσει με τραγούδια του αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης απ' τη χορωδία Λουτρακίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ