Παρασκευή 20 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΒΟΛΕΣ
Περί... εξυγίανσης

Πολλές φορές τα κυβερνητικά στελέχη, κατηγόρησαν τους επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου και τους παράγοντες, για τα δεινά που αυτό βιώνει. Και χωρίς αιδώ επαίροντο ότι οι ίδιοι ακολουθούν αταλάντευτη πολιτική... εξυγίανσης. Ας θυμηθούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Στις 12/9/02 ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωνε: «Η πολιτεία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποδυθεί ούτε το ρόλο της τηλεοπτικής επιχείρησης, ούτε το ρόλο του επικουρικού μάνατζερ των ΠΑΕ. Οποιος έχει την ευθύνη των αποφάσεων και των χειρισμών, όποιος προσδοκά άμεσο ή έμμεσο όφελος, οικονομικό ή επικοινωνιακό γιατί κάνει και μια επένδυση κύρους, αυτός έχει και την ευθύνη για τη διαχείριση των ατυχιών, αυτός έχει και την ευθύνη για τη διαχείριση των κρίσιμων καταστάσεων. Δεν πρόκειται συνεπώς να γίνει καμία παρέμβαση στο ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων».

Στις 8/11/2002 ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, δήλωνε: «Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος, ότι δεν είμαστε συνέταιροι ούτε των ΠΑΕ, ούτε των τηλεοπτικών σταθμών, και δεν επιθυμούμε διόλου να διαβούμε αυτές τις συμπληγάδες. Να τις διαβούν μόνοι τους. Εμείς καθόμαστε στο γραφείο μας και περιμέναμε να μας φέρουν την περίφημη πρότασή τους». Την ίδια μέρα, λίγο αργότερα, έλεγε: «Η συζήτηση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε σαν πρώτο στάδιο τη σημερινή συνάντηση. Ζήτησαν τη δική μας δρομολόγηση μιας φιλοσοφίας που θα γειτνιάζει με τη δική τους επιχειρηματική πρόταση που κατέθεσαν. Να επηρεάσουμε τον ΟΠΑΠ και την ΕΡΤ προς αυτή την κατεύθυνση. Εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να έχουμε ένα μεσολαβητικό ρόλο, τον οποίο έχουμε έτσι κι αλλιώς»...

Στις 24/9/2003 και πάλι ο Γ. Λιάνης, γνωστοποιεί ότι η διαφορά που χώριζε τις επτά «άστεγες» ΠΑΕ από τον ενδιαφερόμενο τηλεοπτικό σταθμό ήταν 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Η πρότασή του ήταν «να συμβάλλει η Πολιτεία με τα μισά χρήματα και τα υπόλοιπα να προσφερθούν από τον τηλεοπτικό σταθμό»... Η κατάληξη γνωστή. Με κυβερνητική πίεση - απόφαση η ΕΡΤ ανέλαβε τις "άστεγες" ΠΑΕ. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους αρμοδίους, να μπει μέσα" περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ... Τόσο στοιχίζει στον φορολογούμενο η... μη παρέμβαση.


Γ.Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ