Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απολογία για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο

Στον 10ο ειδικό ανακριτή Αθ. Δαβέτα θα απολογηθούν αύριο οι δύο υπάλληλοι της Ανώνυμης Χρηματιστηριακής Εταιρίας Γ. Ματσαγκάκης και Ν. Σκόνδρας που κατηγορούνται ως εγκέφαλοι μεγάλης κομπίνας ύψους 1,7 δισ. δραχμών μέσα από παράνομη αγοραπωλησία μετοχών.

Η απάτη αποκαλύφτηκε πριν μερικές μέρες, όταν πελάτες της εταιρίας διαπίστωσαν ότι γινόταν αγοραπωλησία των μετοχών τους, χωρίς τη δική τους εντολή. Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα Αικ. Πιστόλη και αφορά τρία κακουργήματα σε βάρος του Γ. Ματσαγκάκη και ένα κατά του Ν. Σκόνδρα.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ματσαγκάκης, εργαζόταν ως αντικριστής και προέβαινε σε παράνομες αγοραπωλησίες μετοχών, διώκεται για απάτη κοινή και με ηλεκτρονικό υπολογιστή κατ' επάγγελμα, συνήθεια και εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσης κατ' εξακολούθηση με σκοπό το όφελος και τη βλάβη τρίτων και υπεξαίρεση από πρόσωπο που ενεργούσε ως εντολοδόχος, ενώ ο δεύτερος κατηγορείται για άμεση συνέργεια στα τρία παραπάνω αδικήματα.

Οταν οι πελάτες ζητούσαν ενημέρωση για το χαρτοφυλάκιό τους, παρουσίαζαν παραποιημένη εικόνα για να μην αντιληφθούν την απάτη. Ο υπεύθυνος της χρηματιστηριακής εταιρίας δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν αποζημιωθεί εξ ολοκλήρου από την ΑΧΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ