Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμέρισμα οπλοστάσιο

Οπλα και εκρηκτικά κατασχέθηκαν από την αστυνομία στο σπίτι του καταζητούμενου Αδάμ Αναγνωστόπουλου, 39 χρόνων, στην οδό Βελβενδούς 10 στην Κυψέλη.

Ο Αναγνωστόπουλος συνελήφθη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί αν έχει σχέση με κυκλώματα εκβιαστών ή ανθρώπους του υποκόσμου που τοποθετούν βόμβες. Εξετάζεται όμως αυτό το ενδεχόμενο, καθώς στο Ηράκλειο της Κρήτης πριν από τη σύλληψή του είχε προηγηθεί η σύλληψη της ιερόδουλης Παρασκευής Μουδανιώτη. Στο αυτοκίνητό της βρέθηκαν δυο αυτοσχέδιες βόμβες, ένα περίστροφο και κοσμήματα. Οι μηχανισμοί εστάλησαν στην Εγκληματολογική Υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλες βόμβες που έχουν εκραγεί στο Ηράκλειο, προκαλώντας φθορές σε καταστήματα, ΙΧ κλπ. Σημειώνεται ότι δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμα ούτε η βομβιστική επίθεση εναντίον του διοικητή της Ασφάλειας Ηρακλείου, πριν από δυο χρόνια.

Στο σπίτι του Α. Αναγνωστόπουλου βρέθηκαν 5,5 κιλά εκρηκτική ύλη, δεκάδες πυροκροτητές, μια χειροβομβίδα, ένα πιστόλι, φυσίγγια, βραδύκαυστο φιτίλι, μικροποσότητες ναρκωτικών και δεκάδες κοσμήματα. Εις βάρος του εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης και εννιά καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές, πλαστογραφία κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ