Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΙΩΤΗΣ
Γκρεμίστε τα θεμέλια του δικομματισμού

Στον ΟΤΕ (ΝΥΜΑ) στην Πλ. Βικτωρίας περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας

Να βάλουν «φρένο» στη χειροτέρευση της θέσης τους και να θέσουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο «αύριο», καταδικάζοντας στις επερχόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Περιφέρεια της Αθήνας.

Ο Γ. Σκιαδιώτης, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, περιόδευσε χτες το πρωί στον ΟΤΕ ΝΥΜΑ, στην Πλ. Βικτωρίας και συζήτησε με τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, που έχουν δεχτεί ήδη στο πετσί τους τα επακόλουθα της ιδιωτικοποίησης (εντατικοποίηση της απασχόλησης, μείωση του μόνιμου προσωπικού, με παράλληλη αύξηση των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας κλπ.). Ο Γ. Σκιαδιώτης αναφέρθηκε στη νέα βαρβαρότητα που επιφυλάσσουν για τους εργαζόμενους, με το νέο κύκλο των αναδιαρθρώσεων τα επόμενα χρόνια ως αντικειμενική εξέλιξη στην καπιταλιστική οικονομία. Κάτι, άλλωστε, που ομολογούν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όταν αναφέρονται στην ανάγκη «δημιουργίας όρων και προϋποθέσεων βελτίωσης του ανταγωνισμού της ελληνικής οικονομίας», εννοώντας ξεκάθαρα ότι στόχος της πολιτικής τους είναι η όσο γίνεται μεγαλύτερη συμπίεση του εργατικού κόστους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για τους εργαζόμενους.

Αλίμονο στους εργαζόμενους, αν απ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση ενισχυθούν ακόμα περισσότερο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα κόμματα, δηλαδή, που διαγκωνίζονται για το ποιο θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί σ' αυτές τις εκλογές είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σαν «τη μεγάλη αγελάδα που πρέπει να αρμέγεται, αλλά σαν οι παραγωγοί του πλούτου, ο οποίος πρέπει να αξιοποιείται για λογαριασμό τους», επισήμανε ο Γ. Σκιαδιώτης και κατέληξε: «Το ΚΚΕ και την επαύριο των εκλογών θα είναι στις επάλξεις. Σε όλα τα μέτωπα. Το θέμα είναι να έχει περισσότερες δυνάμεις για την οργάνωση της λαϊκής πάλης, για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου, για τη δημιουργία όρων προοπτικής και σιγά - σιγά να μπουν τα θεμέλια μιας άλλης εξουσίας, που θα διαχειριστεί τα πολιτικά πράγματα της χώρας από τη σκοπιά των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανστρατιά για δυνατό ΚΚΕ(2009-10-02 00:00:00.0)
Στις τηλεπικοινωνίες(2007-09-12 00:00:00.0)
Αντεργατικά μέτρα για περισσότερη απλήρωτη εργασία(2005-07-16 00:00:00.0)
Ολοι πρέπει να στηρίξουμε τις μεταρρυθμίσεις(2005-06-04 00:00:00.0)
Μυστικές συμφωνίες κατά κομμουνιστών δημάρχων!(1998-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ