Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Βρίζουν όσους στάθηκαν και στέκονται όρθιοι κι ανυπόταχτοι

Περήφανη απάντηση των αντιστασιακών και συνταξιουχικών οργανώσεων στην αντικομμουνιστική χυδαιότητα του υφυπουργού Εμπορίου Α. Καλαφάτη

Κρέμασμα και Σταύρωση στην τρομερή συκιά του βασανιστή Γλάστρα στη Γιούρα. Κι όμως άντεξαν
Κρέμασμα και Σταύρωση στην τρομερή συκιά του βασανιστή Γλάστρα στη Γιούρα. Κι όμως άντεξαν
-Είσαι παντρεμένος;

-Οχι

-Δε σ' άφησε το κόμμα να κάνεις οικογένεια;

Αλλά κι αν ο αγωνιστής έλεγε «Ναι» ο βασανιστής απαντούσε: «Πού την άφησες την οικογένεια;» κι άρχιζε το κτηνώδες έργο του στους τόπους των μαρτυρίων.

Αυτές τις εφιαλτικές ώρες που οι κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές άντεξαν και δε λύγισαν στις Γιούρες και στα Μακρονήσια, ήρθε να ξυπνήσει ο υφυπουργός Εμπορίου του εκσυγχρονισμού ΠΑΣΟΚ Α. Καλαφάτης με τις χυδαίες και αντιδραστικές προχτεσινές δηλώσεις τους πως αν οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν καλές συντάξεις έχουν και οι ίδιοι ατομική ευθύνη που δεν υπέγραψαν δηλώσεις, για να εργαστούν και να έχουν ασφάλιση. «Φταίει το αριστερό κίνημα που είχε ως αρχή του, τους δηλωσίες να τους αποτάσσει», δήλωσε χωρίς αιδώ το θρασίμι του εκσυγχρονισμού.

«Υβρις», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ), ενώ η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΟΣΕ)ξεχειλίζει από οργή: «Εσείς κ. Καλαφάτη μαζί με όλο το ασκέρι σας προσκυνάτε τη διεθνή αντίδραση».

Οι αντιστασιακοί

«Υβρις! Και αποκάλυψη ενός βαθιά ριζωμένου αντικομμουνισμού!»

Μ' αυτά τα λόγια αρχίζει η χτεσινή ανακοίνωση της ΠΟΑΟ και συνεχίζει: «Αυτό μαρτυρούν οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Καλαφάτη, που εγκαλεί το ΚΚΕ και βλαστημά τους αγωνιστές που δεν έγιναν δηλωσίες στις φυλακές και τις εξορίες. Εχει το θράσος να βλαστημά αυτό το οποίο είναι μέγιστη - κορυφαία τιμή για το ΚΚΕ, για κάθε αγωνιστή που έφτασε ως και το εκτελεστικό απόσπασμα και δεν προσκύνησε. Η δήλωση Καλαφάτη είναι ύβρις για τους αγωνιστές που εκτελέστηκαν για μια πατρίδα λεύτερη, δημοκρατική, όταν οι πολιτικοί πρόγονοι του κάθε Καλαφάτη το 'σκαγαν ή γίνονταν συνεργάτες των κατακτητών και των μαύρων καθεστώτων που τους διαδέχτηκαν. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη δήλωσή του αθωώνει το κράτος της Δεξιάς και του Κέντρου που έστειλε στις φυλακές και τις εξορίες όσους αγωνίστηκαν για την πατρίδα. Και ταυτόχρονα αποδοκιμάζει τη στάση των αγωνιστών που δεν υποτάχτηκαν. Θεωρεί ένοχους όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι. Δείχνει πώς θέλουν τη νέα γενιά και σήμερα. Υποταγμένη! Θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενη μια τέτοια δήλωση από έναν υφυπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μετά τη δήλωση του υποψήφιου νέου αρχηγού τους που προχτές έκανε καθαρό ότι προτιμά τη νέα γενιά ναρκωμένη (αυτό είπε με τη δήλωσή του για τη νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών). Η ύβρις εξηγείται εν μέρει και από την αντικομμουνιστική παράδοση που άφησε πίσω του ο παππούς Γεώργιος του σημερινού Γεωργίου Παπανδρέου. Το θράσος, όμως, της δήλωσης Καλαφάτη δείχνει την πραγματική πολιτική ταυτότητα αυτών που, αφού καπηλεύτηκαν μια φορά τις ιδέες της Αριστεράς, τώρα επιχειρούν να χτυπήσουν ευθέως και ό,τι έμεινε όρθιο: Το ΚΚΕ! Αναγνωρίζοντας έτσι στο ΚΚΕ τον πραγματικό εχθρό της άρχουσας τάξης την οποία πιστά υπηρετούν. Κάθε αγωνιστής, κάθε έντιμος άνθρωπος, κάθε δημοκράτης, όποιος βαδίζει ορθός, οφείλει να καταδικάσει την πολιτική που γεννά Καλαφάτηδες».


Και η ανακοίνωση της ΠΟΑΟ καταλήγει: «Και ο μόνος τρόπος, στη σημερινή εκλογική συγκυρία είναι η ανοιχτή, καθαρή υποστήριξη του ΚΚΕ και στην κάλπη. Περήφανοι για όσα αγωνιστήκαμε. Περήφανοι που δεν υποταχτήκαμε. Δηλώνουμε και τώρα παρόντες στους αγώνες της εργατικής τάξης, δίπλα - μαζί με το Κόμμα της, το ΚΚΕ!»

Οι συνταξιούχοι

«Η κατρακύλα των εκσυγχρονιστών τους έφτασε στο σημείο να κατηγορήσουν τους αγωνιστές κομμουνιστές που κράτησαν ψηλά τα ιδανικά τους και δεν έκαναν δήλωση μετανοίας στα μαύρα - πέτρινα χρόνια», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας (ΟΣΕ) και συνεχίζει: «Αυτή την περήφανη και πατριωτική στάση τους, ο υποτελής της νέας τάξης και της ντόπιας πλουτοκρατίας, κάποιος κ. Καλαφάτης, υφυπουργός του κ. Σημίτη, μάς κατηγορεί ότι φταίμε εμείς που σήμερα έχουμε μειωμένες συντάξεις, γιατί δεν κάναμε δήλωση να αφεθούμε ελεύθεροι, για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Οι κομμουνιστές - αγωνιστές, κ. Καλαφάτη, είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε ψηλά την τιμή και την αξιοπρέπεια στα κολαστήρια της Μακρονήσου, της Γιούρας και στα κάτεργα των φυλακών. Οι βασανισμένοι αγωνιστές αντιμετώπιζαν το θάνατο τραγουδώντας. Ενώ εσείς, κ. Καλαφάτη, μαζί με όλο το ασκέρι σας, προσκυνάτε τη διεθνή αντίδραση, σούρνεστε στα πόδια τους, γι' αυτό δεν είστε άξιοι να αντιμετωπίσετε τους αγωνιστές κομμουνιστές και προσπαθείτε με αθλιότητες να μας αντιμετωπίσετε».

Και η ΟΣΕ τονίζει: «Με τη δήλωσή σας αυτή, κ. Καλαφάτη, εκλεκτέ του ΠΑΣΟΚ, μας θυμίζετε τους Αλφαμίτες της Μακρονήσου και όλους τους βασανιστές, που όταν μας βασάνιζαν ρωτούσαν:

-Είσαι παντρεμένος;

-ΟΧΙ

-Δε σε άφησε το κόμμα να κάνεις οικογένεια ή είστε παντρεμένος;

Αλλά κι αν απαντούσες ΝΑΙ, οι βασανιστές έλεγαν: "Πού την άφησες την οικογένεια;" και άρχιζαν τα βασανιστήρια».

Και η ανακοίνωση της ΟΣΕ καταλήγει: «Με αυτές τις δηλώσεις, κ. Καλαφάτη, δε διαφέρεις από τους Αλφαμίτες της Μακρονήσου. Θα τρίζουν τα κόκαλα των νεκρών αγωνιστών κομμουνιστών. Σ' αυτούς τους τόπους των βασανιστηρίων, όταν με επικεφαλής τον πρωθυπουργό σας, πάτε να προσκυνήσετε. Εμείς οι βασανισμένοι και σακατεμένοι σάς φωνάζουμε: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, κύριοι, που λερώνετε αυτά τα χώματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ