Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι ατμοσφαιρικοί «Tiger Lillies»

Οι εξαίρετοι «Tiger Lillies», επιστρέφουν ένα χρόνο μετά στη χώρα μας για να προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις της μουσικής, του τραγουδιού, του χορού, του θεάτρου - καμπαρέ, του τσίρκου. Από τις 30 Γενάρη ξεκινούν τις παραστάσεις τους στο «Big Top Theatre» ξεδιπλώνοντας ένα μεθυστικό μουσικό πρόγραμμα, με τίτλο «Circus», που κουβαλά ατμόσφαιρα βερολινέζικου καμπαρέ. Ενα πολυσύνθετο θέαμα, από σπουδαίους καλλιτέχνες, που διαθέτουν σπάνιες εκφραστικές ιδιότητες και δυνατότητες. Δημιουργός του λονδρέζικου συγκροτήματος είναι ο Μάρτιν Ζακς, Αγγλος συνθέτης, ακορντεονίστας, μίμος και τραγουδιστής. Μια απίστευτων δυνατοτήτων φωνή.

Η μουσική των «Tiger Lillies» εμπεριέχει καθαρή όπερα, τσιγγάνικα τραγούδια και τζαζ, φολκ μελωδίες, γαλλικό σανσόν, αμερικάνικο μιούζικαλ και ροκ μπαλάντες. Το μείγμα όλων αυτών, όμως, έχει τη δική του ταυτότητα. Είναι ένα μιούζικαλ χωρίς συναισθηματισμούς αλλά γεμάτο αισθήματα, ένα καμπαρέ χωρίς κλασικές λύσεις και δραματουργία αλλά με κλίμα μεσοπολεμικού καμπαρέ, ένα τσίρκο χωρίς ακροβασίες και δίχτυα αλλά με έκδηλα τα εσώτερα μαρτύρια των κλόουν, ένα μπρεχτικό θέατρο...

Οι «Tiger Lillies» παραμένουν ένα συγκρότημα ανεξάρτητο από στιλ ή καλλιτεχνικές μόδες, παράγουν μόνοι τους τις παραστάσεις τους, τη μουσική τους και τα CD τους - τα οποία μπορεί κανείς να βρει μόνο στα live τους ή από το site τους στο internet. Το συγκρότημα θα δώσει συνολικά στην Αθήνα δέκα παραστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ