Τετάρτη 28 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ντον Πασκουάλε» στη Λυρική

Η όπερα «Ντον Πασκουάλε» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι ανεβαίνει την Κυριακή (1/2) στη Λυρική Σκηνή, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή το διασημότερο καλλιτέχνη σε αυτό το ρόλο, τον Ιταλό μπάσο Εντζο Ντάρα. Η αριστουργηματική κωμική όπερα, που γράφτηκε από τον Ιταλό μουσουργό σε δέκα μόλις ημέρες (1843) εξακολουθεί να προκαλεί θαυμασμό για τη μουσική δροσιά και τη μαεστρία του. Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Teatro Comunale di Modena.

Τη μουσική διεύθυνση ανέλαβε ο Νίκος Αθηναίος, τη σκηνοθεσία ο Ενζο Ντάρα, τα σκηνικά ο Μάουρο Παγκάνο, την επιμέλεια κοστουμιών η Τζιοβάνα Μαρέστα, τη διεύθυνση χορωδίας η Φανή Παλαμίδη. Τους ρόλους ερμηνεύουν εκ περιτροπής οι: Εντζο Ντάρα Μάριο Τζέφιρι - Γιάννης Χριστόπουλος, Χάρης Ανδριανός - Κώστας Μαυρογένης κ.ά. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ. Θα δοθούν πέντε ακόμη παραστάσεις στις 3, 4, 6, 7, 8/2.

Το Σάββατο (1μμ), ενόψει της πρεμιέρας, στο φουαγιέ της ΕΛΣ, ο Νίκος Δοντάς θα μιλήσει για την όπερα, τη σύνθεση και την πορεία της. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ