Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση για την εθνική μας ομάδα χάντμπολ των ανδρών, που νίκησε 31-26 την αντίστοιχη της Λιθουανίας στο κλειστό των Ιλισίων.
Είναι η πέμπτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για την ελληνική ομάδα, στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Αυτό σημαίνει ότι τα πάντα θα κριθούν την Κυριακή στο Κάουνας, όπου αν η εθνική μας καταφέρει να κρατήσει τη διαφορά των πέντε γκολ (ή φυσικά να πάρει τη νίκη) εξασφαλίζει την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Σχετικά ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά το ματς ο Ουλφ Σέφερτ, που εμφανίστηκε προβληματισμένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Σουηδός ομοσπονδιακός τόνισε ότι στόχος των διεθνών μας ήταν απλώς η νίκη και επισήμανε:
«Για να χορέψεις καλό τανγκό χρειάζονται δύο. Οι Λιθουανοί παίξανε γρήγορο και επιθετικό χάντμπολ, δεν έπαιξαν για να κρατήσουν το σκορ. Για μας ήταν θετικό ότι σκόραραν 8 παίκτες. Ηταν ένα δυνατό παιχνίδι και είμαι ευχαριστημένος που οι διαιτητές το άφησαν και δε σφύριζαν συνέχεια φάουλ».
Ελλάδα: Τσιλιμπάρης, Χρυσόπουλος, Βόγλης 3, Τζιμούρτος, Ζαραβίνας 2, Μπαλωμένος 6, Κοτελίδας, Γραμματικός 6, Χαλκίδης 3, Κοκολοδημητράκης, Αλβανός 1, Βασιλάκης 4, Καρυπίδης 6, Σανίκης.
Λιθουανία: Βασκεβίτσιους, Εϊτούτις, Σαμπόνις, Αταγιέβας, Μπακαΐτης, Γκρόσας 1, Στράζντας 1, Καλασάουσκας, Ρατσκάουσκας 3, Μικαλάουσκας, Μισιούλις, Παουζουόλις 6, Στελμόκας 4, Ρασικεβίτσιους 7, Κλιμτσιάουσκας 4.