Παρασκευή 23 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
Συνεχίζεται ο αγώνας παρά τα τερτίπια

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας στο θέατρο «Διάνα» καλούν τρία σωματεία. Κάνουν πίσω οι περισσότερες Ομοσπονδίες

Παρά την υπαναχώρηση, χτες, των περισσότερων Ομοσπονδιών και της ΓΣΕΒΕΕ, τα Σωματεία Εργολάβων Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών και Επιπλοξυλουργών της Αθήνας συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου στα ιδιωτικά οικοδομικά έργα. Τα τρία σωματεία καλούν τους ΕΒΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 26 Γενάρη στις 10.30 το πρωί στο θέατρο «Διάνα», κάνοντας ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα δεχτούν καμία ρύθμιση σε βάρος των επαγγελματιών της οικοδομής.

Τα προεκλογικά τεχνάσματα της κυβέρνησης για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με το Μητρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων (ΜΗΚΙΕ) έγιναν αποδεκτά από την πλειοψηφία του Συντονιστικού των Ομοσπονδιών των επαγγελμάτων της Οικοδομής και τη ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίες αποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίηση που είχαν αποφασίσει για τη Δευτέρα.

Προηγήθηκε χτες το πρωί συνάντηση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών με την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, η οποία τους είπε ότι θα αποσύρει το σχέδιο, αλλά και ότι θα συνεχιστεί ο «διάλογος» μετά τις εκλογές. Κατέστησε έτσι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την πολιτική που στόχο έχει να επιτρέψει στις κατασκευαστικές εταιρίες να μονοπωλήσουν μικρά και μεγάλα οικοδομικά έργα, όπως έκαναν και με τα δημόσια έργα.

Με ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία καλούν στη συγκέντρωση της Δευτέρας, δηλώνοντας ότι «η αναδίπλωση της κυβέρνησης μπροστά στην εκφρασμένη αγανάκτηση δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών από τον κλάδο της οικοδομής είναι περίεργη κίνηση, που δεν αφήνει περιθώρια και δε δημιουργεί καμία ελπίδα για θετική εξέλιξη του προβλήματος σχετικά με το ΜΗΚΙΕ».

Αναφερόμενα στη συνάντηση με τη Β. Παπανδρέου, τα σωματεία επισημαίνουν ότι ενώ η απαίτηση του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν η απόσυρση του απαράδεκτου σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, η κυβέρνηση «δήλωσε απλά ότι δε θα προωθηθεί ενόψει των εκλογών. Αυτή η εξέλιξη μας δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τους σκοπούς της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που δεν πήραν θέση, για να επανέλθουν δριμύτεροι και αδιάλλακτοι μετά τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ