Πέμπτη 15 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΓΕΤΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Εκεί που τους χρωστούσαν...

Συγκέντρωση σήμερα στις 10 το πρωί έξω από την Αγροτική Τράπεζα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας στον Τύρναβο πραγματοποιούν σήμερα αγρότες της επαρχίας των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές από τον παγετό του 2001 και του 2003. Τη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, διοργανώνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Δέντρων, Πλατανουλίων και Αμπελώνα.

Οι αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου έχουν περιέλθει σε τραγική οικονομική κατάσταση, καθώς στα απανωτά «χτυπήματα» που δέχεται το εισόδημά τους από την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ήρθαν να προστεθούν και οι καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες. Με τη σημερινή κινητοποίησή τους διεκδικούν την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τον παγετό του 2001 και του 2003 και να μην αυξηθούν οι εισφορές του ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο διοικητής του Οργανισμού Μ. Τσόγκας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται δε, για την απαράδεκτη απόφαση του ΕΛΓΑ να παρακρατήσει από τους λογαριασμούς τους στην Αγροτική Τράπεζα, τρία ευρώ ανά δέντρο από την προκαταβολή που έλαβαν το καλοκαίρι για τις ζημιές που υπέστησαν οι αχλαδοκαλλιέργειες από τον παγετό του περασμένου Μάρτη και Απρίλη. Η παρακράτηση των 3 ευρώ γίνεται καθώς η διοίκηση του ΕΛΓΑ, αφού κατέβαλε τις προκαταβολές έκρινε πως οι ζημιές δεν προκλήθηκαν από τον παγετό αλλά από άλλες αιτίες και πως οι αγρότες δε δικαιούνται αποζημιώσεις από τον Οργανισμό, παρά μόνο κάποιες ενισχύσεις από τα ΠΣΕΑ! Πάντως, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις των αγροτών ο διοικητής του ΕΛΓΑ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, δεσμεύτηκε ότι θα «πάρει πίσω» την απόφαση. Ομως, οι αγρότες που την έχουν «πατήσει» πολλές φορές από κυβερνητικές δεσμεύσεις, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ πράξη, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν.

Βεβαίως, οι επικείμενες εκλογές δίνουν την ευκαιρία και στους αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου, τους οποίους η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει ομήρους των ψεύτικων υποσχέσεών της, να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ και όλους όσοι στηρίζουν και υπερασπίζουν την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που είναι και η κύρια αιτία για τη δημιουργία και την όξυνση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ