Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων

Το βραβείο «Δαίδαλος» της Εταιρείας Συγγραφέων (ΕΣ)απονέμεται, ομόφωνα, φέτος, στο συγγραφέα Γιώργο Μαργαρίτη για το δίτομο έργο του «Ιστορία του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου 1946-1949» (εκδόσεις «Βιβλιόραμα»), το οποίο «πλουτίζει με νέα στοιχεία και τολμηρές ερμηνείες τη βιβλιογραφία για τη δεκαετία του '40», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣ, (εκδόσεις «Βιβλιόραμα»).

Το βραβείο «Διδώ Σωτηρίου» απονέμεται, ομόφωνα στο έργο της Κατερίνας Στενού «Οι Εικόνες ενός άλλου (Η ετερότητα: Από το μύθο στην προκατάληψη)» (εκδόσεις «Εξάντας»). Το βιβλίο «εκθέτει τους κυριότερους μηχανισμούς δημιουργίας των μύθων του πολιτιστικού αποκλεισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, και αποδεικνύει το ρίζωμά τους στο παρελθόν και την υποβόσκουσα τάση τους να διαιωνίζονται ακόμα και σήμερα».

Τα δύο βραβεία, που συνοδεύονται με χρηματικό έπαθλο, θα απονεμηθούν σε τελετή, στις 13/1 (8.30 μμ) στο Μουσείο Μπενάκη, κατά την οποία η Εταιρεία θα παρουσιάσει τα έντυπά της: το Ημερολόγιο του 2004 «Ολυμπιακή Εκεχειρία», «Dedalus Annual Review», Ανθολογία «Greek Writers Today».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ