Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μαγικός αυλός» με μαριονέτες

Ενας από τους καλύτερους θιάσους Μαριονέτας, το «Marionettentheater Schloss Schoenbrunn», που εδρεύει στη Βιέννη, αλλά περιοδεύει σε όλο τον κόσμο, θα βρεθεί στη σκηνή του «Coronet», για να παρουσιάσει τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ, από τις 10 έως τις 26 Ιανουαρίου. Χειριστής, αλλά και κατασκευαστής μαριονετών, ο Werner Hierzer έμαθε την τέχνη της μαριονέτας στο φημισμένο Θέατρο Μαριονετών του Σάλτζμπουργκ.

Η Christine και ο Werner Hierzer, ιδρυτές του «Marionettentheater Schloss Schoenbrunn» θήτευσαν επί 15 χρόνια, ως χειριστές και κατασκευαστές μαριονετών, στο φημισμένο Θέατρο Μαριονετών του Σάλτζμπουργκ. Η αγάπη τους γι' αυτό το είδος, το ταλέντο τους και η πολύχρονη εμπειρία τους, τους ώθησαν να δημιουργήσουν το δικό τους Θέατρο Μαριονετών. Σκοπός τους ήταν η ίδρυση ενός θιάσου ισάξιου με το Θέατρο Μαριονετών του Σάλτζμπουργκ, που θα εξέλισσε συνεχώς την τέχνη της μαριονέτας. Το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα το 1994 και στεγάστηκε στο παλάτι Schoenbrunn στη Βιέννη. Το 1999 η Christine και ο Werner κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ μαριονετών του Ζάγκρεμπ, με την παράσταση «Eine kleine nachtmusik». Το 2000 πήραν, επίσης, το πρώτο βραβείο στην Πράγα με την παράσταση «Ο μαγικός Αυλός».

Το «Marionettentheater Schloss Schoenbrunn» δίνει ιδιαίτερη σημασία στη μουσική που χρησιμοποιεί σε κάθε παράσταση και φροντίζει να εξασφαλίζει επαγγελματικές ηχογραφήσεις εξαιρετικής ποιότητας. Για τη συγκεκριμένη παράσταση, ο θίασος εξασφάλισε μια ιστορική ηχογράφηση του «Μαγικού Αυλού»: Την ηχογράφηση του 1964 υπό τη διεύθυνση του Karl Bohn, όπου τραγουδούν οι Fritz Wunderlich, Dietrich-Fischer-Dieskau, Evelin Lear, Roberta Peters κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ