Πέμπτη 8 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση για τον Κ. Παλαμά

Από την παλλαϊκή κηδεία του Κωστή Παλαμά
Από την παλλαϊκή κηδεία του Κωστή Παλαμά
«Της γης το μέγα καρδιοχτύπι...(εικαστικές εκδοχές πάνω στο ποίημα "Φοινικιά" του Κωστή Παλαμά)», τιτλοφορείται η έκθεση - διάλογος ποίησης και ζωγραφικής, την οποία οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την Οργανωτική Επιτροπή για το γιορτασμό των 60 χρόνων από το θάνατο του Κ. Παλαμά (23/2/1943).

Η έκθεση θα στεγαστεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων 15-24/1, 9π.μ.-1μ.μ. και 5-9μ.μ.) και θα περιλάβει έργα 16 σπουδαστών και αποφοίτων του Ζ΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών: Ν. Λούλος, Ν. Κάπαρη, Μ. Κουμπαρούλη, Σ. Κυριακού, Ι. Μπαλή, Χρ., Μπαλή, Σ. Μπέμπεζα, Π. Ντεϊμέ, Ρ. Παναγιώτου, Μ. Παραβάλου, Μ. Σαρέλα, Ν. Σεπετζόγλου, Λ. Σεπυργιώτη, Λ. Τεντόμα, Γ. Τσάτσος, Δ. Χανιώτη.

Η έκθεση θα πλαισιωθεί και με άλλες εκδηλώσεις: Παραγωγή κινητής έκθεσης και λευκώματος για τη ζωή και το έργο του ποιητή, έκδοση σειράς ανθολογιών, που αφορούν σε διαφορετικές όψεις του έργου του και κύκλο συζητήσεων στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ