Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
Δολοφόνοι παιδιών και αμάχων

Παρέμβαση του Γ. Πατάκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Γ. Πατάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, σε παρέμβασή του προ ημερήσιας διατάξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έθεσε το θέμα της δολοφονίας των 15 παιδιών από τις κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

«Το Σαββατοκύριακο 6-7 Δεκέμβρη προστέθηκαν στα αθώα θύματα της εγκληματικής επιδρομής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο Αφγανιστάν άλλα 15 παιδιά που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμών που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις κατοχής.

Από την αρχή της επιδρομής στο Αφγανιστάν μέχρι σήμερα, είναι χιλιάδες τα παιδιά και οι άμαχοι, που έχασαν τη ζωή τους με πρόσχημα τη δίωξη των Ταλιμπάν, αλλά με πραγματικό στόχο την κατοχή του Αφγανιστάν.

Παρόμοια και χειρότερη κατάσταση έχουμε και εξαιτίας της παράνομης και βάρβαρης επιδρομής των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων στο Ιράκ. Ωστόσο, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για τους νεκρούς μεταξύ των επιδρομέων, τηρώντας στη μνήμη τους ενός λεπτού σιγή, αδιαφόρησε για τα αμέτρητα θύματα που αυτοί προκάλεσαν.

Κύριε πρόεδρε, θα ήθελα να ζητήσω από το Προεδρείο να καλέσει το Σώμα, στη διάρκεια της επόμενης Ολομέλειας, να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των παιδιών και των άλλων χιλιάδων αμάχων, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των παραπάνω επιδρομών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ