Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Δελτίο... τρομο-λαγνείας

ΝΤΟΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Νέες «απειλές», νέες «πληροφορίες για χτυπήματα», και μια «κατάσχεση φορτίου ναρκωτικών που ανήκε στην αλ Κάιντα»: το χτεσινό δελτίο... τρομο-λαγνείας είχε, τουλάχιστον, ποικιλία.

Το δίκτυο «αλ Τζαζίρα» μετέδωσε ηχογραφημένο μήνυμα του Αιγυπτίου, που φέρεται να είναι δεύτερος τη τάξει στην αλ Κάιντα, του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Σε αυτό, ο Ζαουάχρι εξακόντισε την απειλή πως οι δυνάμεις της οργάνωσής του «θα κυνηγήσει τους Αμερικανούς παντού, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη και στην Αραβική Χερσόνησο». Εκτίμησε, επίσης, ότι «οι Αμερικανοί έγιναν πιο αδύναμοι στο Ιράκ. Οι στρατιώτες τους γίνονται δειλοί, γιατί δεν εμπιστεύονται τους επικεφαλής τους» και εκφέρει τη γνώμη ότι «οι Αμερικανοί θα ηττηθούν από τους μαχητές μας παρ' όλες τις άπειρες στρατιωτικές τους δυνάμεις».

Στις ΗΠΑ, έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση Μπους ζήτησε τις τελευταίες εβδομάδες από τους αξιωματούχους της ασφάλειας να είναι «σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού, εξαιτίας ενός σημαντικού όγκου αναφορών για απειλές». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, υπάρχει μεγάλος ««όγκος αναφορών για απειλές και γι' αυτό το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει στείλει ορισμένα δελτία τις τελευταίες λίγες εβδομάδες σε αξιωματούχους της εσωτερικής ασφάλειας και το προσωπικό των δυνάμεων της τάξης, ζητώντας από όλους να συνεχίσουν να είναι σε υψηλό επίπεδο συναγερμού, ιδιαίτερα καθώς μπαίνουμε στην περίοδο των εορτών».

Σε μια ακόμη εξέλιξη, η οποία «σχετίζεται» με την αλ Κάιντα, οι αρχές των ΗΠΑ κατάσχεσαν «δύο τόνους χασίς» στον Περσικό Κόλπο και άφησαν να διαρρεύσει ότι «ανήκουν» στην οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν. Η κατάσχεση έγινε από αμερικανικό πολεμικό πλοίο που αναχαίτισε το πλοιάριο και συνέλαβε δώδεκα μέλη του πληρώματός του, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κεντρική αμερικανική διοίκηση (CentCom). «Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει σχέση μεταξύ των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν με το τρομοκρατικό δίκτυο του Οσάμα μπιν Λάντεν», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ