Παρασκευή 19 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Το ΚΚΡΟ για το μποϊκοτάρισμα των προεδρικών εκλογών

Η πληροφορία, η οποία διαδίδεται από τα ΜΜΕ, σύμφωνα με την οποία «οι κομμουνιστές δήθεν οριστικά αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τις προεδρικές εκλογές» είναι μια ακόμη προβοκάτσια οργανωμένη στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Οπως διευκρίνισε «το ΚΚΡΟ και τα καθοδηγητικά όργανά του, ακόμα δεν πήραν απόφαση για το μποϊκοτάρισμα των προεδρικών εκλογών. Η διάδοση τέτοιου είδους ισχυρισμών είναι μία από τις ειδικές μεθόδους που χρησιμοποιεί το κόμμα της εξουσίας για να αποπροσανατολίσει τους ψηφοφόρους». Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ δήλωσε πως κατά τη διάρκεια των εκλογών στην Κρατική Δούμα επιστρατεύτηκαν κατά του ΚΚΡΟ περίπου 50 ανάλογα ειδικά σχέδια και πρόσθεσε πως «η ανακοίνωση της απόφασης των κομμουνιστών να μη συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές αποτελεί τη συνέχεια του πληροφορικού πολέμου κατά του ΚΚΡΟ. Προτάσεις για μποϊκοτάρισμα των εκλογών εκφράζουν ορισμένα κομματικά στελέχη, αλλά αυτές δεν είναι επίσημη γνώμη του κόμματος», υπογράμμισε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ. «Η απόφαση για τη μορφή της συμμετοχής στις εκλογές, για τον υποψήφιο από το ΚΚΡΟ θα παρθεί στην προσεχή Ολομέλεια και στο Συνέδριο του ΚΚΡΟ, που θα πραγματοποιηθούν τον τρίτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη».

Να σημειωθεί πως η ρωσική εκλογική νομοθεσία απαγορεύει στα πολιτικά κόμματα να τοποθετούνται ενάντια στις εκλογές και υπέρ της αποτυχίας τους και μάλιστα ήδη ο Α. Βεσνιακόφ, Πρόεδρος της Κεντρικής εκλογικής επιτροπής, έκανε τις πρώτες σχετικές δημόσιες συστάσεις προς τα πολιτικά κόμματα της χώρας, ζητώντας να αποφεύγουν δηλώσεις και στάσεις που μπορεί να θεωρεί ότι έρχονται σε αντίθεση με το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ