Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΓΚΑΣ
Αντίσταση και μέτωπο ο δρόμος

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Τ. Τσίγκας καταθέτει στεφάνι
Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Τ. Τσίγκας καταθέτει στεφάνι
Το θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό της ΚΕ του ΚΚΕ, μετέφερε ο Τάκης Τσίγκας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, μιλώντας στην εκδήλωση για το γιορτασμό της Επετείου ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Αλλά και την έκφραση τιμής στο ηρωικό έπος του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ και σ' όλους τους κατοπινούς αγώνες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και τους νεότερους αγώνες του λαού μας, αποτίοντας φόρο τιμής στους αμέτρητους νεκρούς του αγώνα, ενάντια στο φασισμό, για τη λευτεριά της πατρίδας, τη λαοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Αντλούμε αισιοδοξία, θάρρος και έμπνευση από την αστείρευτη πηγή της χρυσής αυτής σελίδας της νεότερης ιστορίας μας. Και πάνω απ' όλα ανανεώνουμε τον όρκο και την πίστη μας στα οράματα και τα αιτήματα της Εθνικής μας Αντίστασης, θα πει ο ομιλητής, καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, αλλά και την ντροπή της ελληνικής συμμετοχής.

Αφού τόνισε πως το ΚΚΕ ήταν η ψυχή και η καρδιά, ο οργανωτής και καθοδηγητής, ο βασικός αιμοδότης της ΕΑ, αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις που επιβεβαιώνουν το Κόμμα και τις θέσεις του. Και, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι δύο είναι οι δρόμοι που ξανοίγονται, σήμερα, μπροστά στο λαό μας, ο ομιλητής θα επισημάνει:

Απέναντι στο δρόμο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της Κεντροδεξιάς και Κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο δρόμος του λαού είναι ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας και Λαϊκής Οικονομίας των οργανωμένων σε Μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, το αντιμονοπωλιακό αντιιμπεριαλιστικό δημοκρατικό Μέτωπο που προβάλει το ΚΚΕ...

Καταλήγοντας ο Τ. Τσίγκας, θα τονίσει: Από δω, από το μνημείο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, το ΚΚΕ σας καλεί σε πανστρατιά υποστήριξης των εκλογικών συνδυασμών του ΚΚΕ. Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να μεταφραστεί σε δύναμη συνέχισης και παραπέρα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής, είτε με πράσινο είτε με γαλάζιο περιτύλιγμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ