Τρίτη 25 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κατίνα Λύτρα
Κατίνα Λύτρα
Φωτ.

Οσοι στα χρόνια της χιτλεροφασιστικής Κατοχής βρέθηκαν στα Ανώτατα Ιδρύματα και πάλεψαν στις γραμμές της ΟΚΝΕ, του ΕΑΜ Νέων, της «λεύτερης Νέας» και από το Φλεβάρη του 1943 με την ΕΠΟΝ, που συμπλήρωσε φέτος τα 60 χρόνια της, θα θυμούνται σίγουρα πάντα ένα αξέχαστο παλικάρι, τον ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΥΦΑΝΤΙΔΗ, φοιτητή της Νομικής από το Καπανδρίτι Αττικής. Οι χαφιέδες τον είχαν στο μάτι αλλά ο Αριστείδης σαν αίλουρος, όπως ήταν, πετύχαινε να τους ξεφεύγει.

Το Μάη του 1944 έπεσε στα χέρια της Ειδικής και ύστερα από λίγες βδομάδες, μαζί μ' άλλους αγωνιστές τουφεκίστηκε.

Στην αξέχαστη μνήμη του ακριβού συντρόφου, ο δημοσιογράφος Νίκος Καραντηνός προσφέρει, μέσω ΚΟΒ του «Ρ» 200 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, αταλάντευτου μέλους του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής του, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 500 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βριλησίων.

Γιαννούλα Μητροπούλου

* * *

Στη μνήμη των ΕΛΑΣιτών: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΙΟΥΣΗ, ΘΕΟΤΟΚΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ και των μαχητών του ΔΣΕ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΒΑΝΑ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΣΙΟΥΣΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαλιάδας.

Λίζα Ψωμιάδου
Λίζα Ψωμιάδου
Θεόδωρος Καράγιωργας - Καρδαμάς Ηλίας

* * *

Στις 24 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» ο ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΟΒΑΣ. Πάντα ήταν συνεπής οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου».

Η κόρη του Ευδοκία

* * *

Αύριο, 26 Νοέμβρη, κλείνουν 3 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου πατέρα μας ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΣΤΑΚΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Επισιτισμού.

Φίλιππος-Βούλα

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΒΑΣΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΚΑΤΣΑΝΑΚΟΥ, στελεχών του ΚΚΕ, ο Γιώργος και η Ελένη Μανιατάκου προσφέρουν 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελληνικού.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του ΕΑΜ: Των γονιών μας: ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, της αδελφής μας ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, του άντρα της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΒΕΛΑ, του άντρα της κόρης μας ΗΛΙΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗ, του ανιψιού μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΛΑΜΑΡΑ. Στη μνήμη των εξαδέλφων μας ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΣΤΑΥΡΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ και ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ και του συζύγου της ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΚΙΩΝΗ. Του ΒΑΣΙΛΗ ΒΛΑΣΤΑΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΥ, ΝΙΚΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΗΛΙΑ ΓΚΛΑΒΑ, ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ, ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΡΕΤΑ, ΗΛΙΑ ΓΚΙΩΝΗ και των ΔΗΜΗΤΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΘΑΝΑΣΗ και ΘΑΝΑΣΗ ΑΛΑΜΑΡΑ, προσφέρουμε 400 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πετραλώνων-Θησείου.

Βασίλης και Παρασκευή Καραμπάτσου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των γυναικών, που υπήρξαν μέλη του Συλλόγου Γυναικών Πετραλώνων: ΠΕΛΑΓΙΑΣ ΦΙΛΕΛΕ, ΛΙΖΑΣ ΨΩΜΙΑΔΟΥ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΑΥΡΗ, ΝΤΙΝΑΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑ, ΒΟΥΛΑΣ ΒΑΖΟΥΡΑ, ΣΤΕΛΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ, ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΦΩΚΑ, συνδικαλίστριας, που έφυγαν από κοντά μας, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κάτω Πετραλώνων.

Ζαφείρης Μητρόπουλος
Ζαφείρης Μητρόπουλος
Ντίνα Αναγνωστοπούλου

* * *

Φωτ.

Η ΚΑΤΙΝΑ ΛΥΤΡΑ από το Σερνικάκι Φωκίδας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, υπήρξε άξια μητέρα και καλή συντρόφισσα του πατέρα μας. Με το παράδειγμά της μάς οδήγησε στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές για την απελευθέρωση της πατρίδας και στο σωστό τρόπο ζωής.

Στη μνήμη της και για τη γιορτή της η οποία συμπίπτει με την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παύλου»-πλ. Βάθη.

Βαγγελιώ Λύτρα

* * *

Στη μνήμη του ΘΑΝΑΣΗ ΒΟΡΡΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα, και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 200 ευρώ στη ΝΕ Βοιωτίας.

Η γυναίκα του Βάσω Βόρρη

Τα παιδιά του Δημήτρης και Κατερίνα

* * *

Στη μνήμη του Λ. ΚΑΝΑΒΟΥ, ο Γιώργος Κοντούλης προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και για τα 85 χρόνια του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ηλεκτροτεχνιτών.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΣΥΝΕΧΕΡΗ, προσφέρω 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η γυναίκα του Σοφία Συνεχέρη

* * *

Στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ του Δήμου Αρφαρών Μεσσηνίας, ο Ι.Π. προσφέρει 30 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Πλάκας.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΟΥ καθώς επίσης στη μνήμη του γαμπρού μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΡΥΣΙΝΑ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Κωνσταντίνος Σοφός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ