Κυριακή 23 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αλ. Παπαρήγα στην Κούβα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα επισκεφθεί την Κούβα από τις 23 μέχρι τις 30 Νοέμβρη 2003, μετά από πρόσκληση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Στη διάρκεια της παραμονής της στην Κούβα η αντιπροσωπεία θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Κούβας Φελίπε Πέρεζ Ρόκε, με τον υπουργό Πολιτισμού Αμπελ Πριέτο, με τον πρόεδρο του Κουβανικού Κοινοβουλίου Ρικάρντο Αλαρκόν ντε Κεσάντα, με τον Χοσέ Μπαλαγκέρ Καμπρέρα μέλος του Πολιτικού Γραφείου - υπεύθυνο διεθνών σχέσεων του ΚΚ Κούβας, με τον Χοσέ Ραμόν Φερνάντεζ αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου - πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κούβας, με τον Κάρλος Λάχε Νταβίλα γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Υπουργικού Συμβουλίου, με το γενικό γραμματέα των Κουβανικών Συνδικάτων, με την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γυναικών, με τον πρώτο γραμματέα της Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας, με τον πρόεδρο του Κουβανικού Ινστιτούτου για τη Φίλια των Λαών και με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μελέτης Ευρωπαϊκών Θεμάτων.

Η αντιπροσωπεία θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Χοσέ Μαρτί στην Αβάνα και στο μνημείο του Τσε Γκεβάρα στην πόλη Βίλα Κλάρα. Επίσης θα πάρει μέρος σε μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της νεολαίας και των φοιτητών της Αβάνας και θα επισκεφθεί το Κέντρο Γενετικής Ιατρικής, τη Λατινοαμερικανική Ιατρική Σχολή και άλλα ιδρύματα και φορείς της Κούβας.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι Κώστας Παρασκευάς μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Δέσποινα Μάρκου συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Μανόλης Πάκιας από το «Ριζοσπάστη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org