Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στα επίσημα ο «Σβέικ»

Ο «Καλός στρατιώτης Σβέικ» του Γιάροσλαβ Χάσεκ, όπως τον διασκεύασε ο Σωτήρης Πατατζής και έξοχα τον ερμηνεύει ο Θύμιος Καρακατσάνης διασκέδασε, προβλημάτισε και κέρδισε το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το θέατρο «Μπροντγουαίη» στην προχθεσινή επίσημη πρεμιέρα. Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων ήταν και η Γενική Γραμματέας του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μετά το τέλος της παράστασης συνεχάρη θερμά τον Θύμιο Καρακατσάνη και τους συνεργάτες του.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης, ο ηθοποιός που κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση του κοινού, με τη μακρόχρονη θεατρική πορεία του, έχει τον τρόπο και το ταλέντο να εντυπωσιάζει με τις ερμηνείες του. Εκτός, όμως, από το ταλέντο, τον χαρακτηρίζει και αυτό που υπηρετεί. Ενα θέατρο κοινωνικό, πολιτικό, λαϊκό, ψυχαγωγικό, παιδευτικό.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Θύμιου Καρακατσάνη, μουσική Γιώργου Τσαγκάρη, σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Καρακατσάνη, φωτισμούς Σπύρου Τζώρα. Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης, Κώστας Ευριπιώτης, Ζαχαρίας Ρόχας, Ιλιάς Λαμπρίδου, Νίκος Βανδώρος, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Τάσος Πολιτόπουλος, Χρήστος Φωτίδης, Νίκος Καραγεώργης, Δημήτρης Λιώλιος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ