Σάββατο 22 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Kill Bill 1

Η «Νύφη» (Ούμα Θέρμαν) που κατάφερε να επιβιώσει, όταν τη μέρα του γάμου της της έστησαν παγίδα την ώρα της γαμήλιας τελετής αφήνοντας την ίδια καθώς και το αγέννητο παιδί της ήσυχους απλά και μόνο γιατί θεώρησαν ότι ήταν ήδη νεκρή. Μετά από τέσσερα χρόνια σε κωματώδη κατάσταση η «νύφη» ξεκινά για να απονείμει δικαιοσύνη απέναντι σ' όλους αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους, δηλαδή στους πρώην συντρόφους της, από μια ζωή που κάποτε θέλησε ν' απαρνηθεί για πάντα.

Κινεζικές ταινίες πολεμικών τεχνών. Ταινίες με σαμουράι, σπαγγέτι γουέστερν, αρκετή δόση τρέλας και ό,τι αγάπησε ο Ταραντίνο στην παιδική του ηλικία το ανακατεύει σ' ένα ιδιόρρυθμο μίξερ μεγάλων ταχυτήτων και φτιάχνει το «Kill Bill». Η ταινία του Ταραντίνο δεν εξελίσσεται στο αληθινό σύμπαν που ζούμε. Διαδραματίζεται σ' έναν άλλο κόσμο. Οι γυναίκες δεν είναι το «αδύνατο φύλο», διαθέτουν τα ίδια «αρπακτικά κυνηγετικά ένστικτα», όπως και οι άντρες και έχουν την ίδια «παρόρμηση να σκοτώσουν ή να σκοτωθούν»!!!

Ο Ταραντίνο, πιστός στις αρχές του, φτιάχνει μια ταινία ωμής βίας, δράσης και αίματος. Ξέρει τον τρόπο να πρωτοτυπεί και η μια ταινία του να μη μοιάζει με την άλλη. Αυτή τη φορά μπερδεύει διαφορετικά κινηματογραφικά στιλ, χωρίς να αντιγράφει σκηνές από παλιότερες ταινίες, αλλά δίνει την ατμόσφαιρα και το στιλ περασμένων κινηματογραφικών κλισέ, που άφησαν εποχή. Η Ούμα Θέρμαν, ο θηλυκός Μπρους Λι, με την κίτρινη φόρμα και το γατίσιο βλέμμα. Μουσική επηρεασμένη από άλλες δεκαετίες και διάλογος κοφτερός με αρκετή δόση χιούμορ.

Η πολυεθνική ταινία του Ταραντίνο χωρίζεται σε δύο μέρη, αφού το «Kill Bill 2» θα ακολουθήσει με διαφορά μερικών μηνών. Ισως το σενάριο να μην είναι σφιχτοδεμένο και μερικές φορές να χάνεις την υπόθεση. Το εγχείρημα του Ταραντίνο είναι πρωτοποριακό και έχει ενδιαφέρον.

«Kill Bill 1». Κωμική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο. Με τους: Ούμα Θέρμαν, Λούσι Λιου, Ντέιβιντ Καραντάιν, Ντάριλ Χάνα, Βιβίκα Φοξ, Μάικλ Μάντσεν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org