Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οχι στην υποβάθμιση

Προτάσεις για την πληρέστερη παρουσίαση και προώθηση των ελληνικών ταινιών, με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κατέθεσε η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο νόμος του 1997 που διέπει τη λειτουργία του Φεστιβάλ δίνει το δικαίωμα στα επιμέρους όργανα του υπουργείου, με διάφορες ρυθμίσεις εν κρυπτώ, να μειώνουν τη θέαση του ελληνικού κινηματογράφου και να περιορίζουν τους Ελληνες σκηνοθέτες. Τρανταχτό παράδειγμα, η τελευταία ρύθμιση και η παράλογη ερμηνεία του νόμου, η οποία έβγαλε απέξω τους σκηνοθέτες των οποίων οι ταινίες συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Δράμας (όσες δε συμμετείχαν στο Διαγωνιστικό), ενώ κινδύνευσαν και οι σπουδαστικές ταινίες... Δε δεχόμαστε την υποβαθμισμένη παρουσίαση των ελληνικών ταινιών στη Θεσσαλονίκη».

Μεταξύ των προτάσεων της ΕΕΣ είναι: Ενιαία και σταθερή αίθουσα πρώτης επίσημης προβολής για όλες τις ελληνικές ταινίες, ισότιμη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ, όπως και της φιξιόν ταινίας, καθιέρωση συνέντευξης Τύπου για κάθε ταινία χωριστά, παρουσίαση των σκηνοθετών και συζήτηση με το κοινό, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ