Πέμπτη 13 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τιμούν το έργο του

Εκδήλωση - αφιέρωμα στο συγγραφέα Γιώργο Τσούτη θα πραγματοποιήσει (15/11, 8 μ.μ.) στο θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, ο Σύλλογος «Φίλων του Γ. Σκαρίμπα», σε συνεργασία με το Δήμο και υπό την αιγίδα της ΝΑ Εύβοιας. Παρουσιαστής του προγράμματος θα είναι ο Νίκος Χατζηγιάννης, (πρόεδρος του συλλόγου).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία του Ν. Χατζηγιάννη, με θέμα: «Γιώργος Τσούτης: Προσφορά μιας ζωής στα γράμματα, στον άνθρωπο, στην ειρήνη». Ποιήματά του θα διαβάσουν οι Ελένη Καλλία, Δήμητρα Πατράκου, Φώτω Βάχου - Γιαννούλη και ο τιμώμενος. Συμμετέχει το Μουσικό Σύνολο Δωματίου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, με διεύθυνση Πέτρου Πρόκου. Μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή θα τραγουδήσουν, οι Σταμάτης Κολούτσος και Γιάννης Τσάλλας.

Ο Γιώργος Τσούτης γεννήθηκε στα Μεσοχώρια Καρυστίας, από αγρότες γονείς. Σπούδασε Γεωπονία και εργάστηκε από το 1945 έως το 1982 στο υπουργείο Γεωργίας και στην Εταιρία Λιπασμάτων. Από νέος ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία. Εγραψε ποίηση, διηγήματα, δοκίμια, θέατρο και λαογραφία. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Είναι μέλος της ΕΕΛ, από την οποία βραβεύτηκε το 1990.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ