Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Απαράδεκτες οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Απαράδεκτα θεωρεί τα ποσοστά καταστροφής και ζημιάς, που ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ για τις καλλιέργειες από τον παγετό του Απρίλη του 2003 στην περιοχή του Αμπελώνα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αμπελώνα. Γι' αυτό και καλεί όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους του Δήμου να αντιδράσουν μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά απέναντι σ' αυτές τις μεθοδεύσεις του ΕΛΓΑ και της κυβέρνησης, απαιτώντας να υπάρξουν πραγματικές και ουσιαστικές αποζημιώσεις.

Σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, επισήμαινε ότι «εκτός της αμυγδαλιάς, όλα τα άλλα προϊόντα (ροδάκινα, ζαρζαβατικά, νεκταρίνια, δαμάσκηνα, καρπούζια κλπ), έχουν ποσοστά ζημιάς κατά μέσο όρο 35% έως 40%, κάνοντας σε συνδυασμό με τη χαμηλή παραγωγή ανά δέντρο ή στρέμμα, σχεδόν βέβαιη την επιστροφή μεγάλου μέρους ακόμα και της προκαταβολής των 3 ευρώ ανά δέντρο που δόθηκε τον Ιούνιο».

Και παρακάτω η ανακοίνωση σημειώνει: «Εκεί όμως, που η αντιαγροτική πρακτική ξεπερνά κάθε όριο είναι οι εκτιμήσεις του παγετού, τόσο στις 23/3 όσο και στις 9/4 έχουν την κωδική ένδειξη 05, που σημαίνει ζημιά στην ανθοφορία, άρα αποζημίωση σε ζημιά από 30% και πάνω! Τη στιγμή που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι βρισκόμαστε στο στάδιο του καρπιδίου, προοιωνίζονται τελικές αποζημιώσεις μηδενικές ή στα όρια της κοροϊδίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ