Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Συμπαράσταση στους πολύτεκνους

Με αφορμή το γιορτασμού της παγκόσμιας ημέρας των πολυτέκνων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα στην Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας:

«Με την ευκαιρία του γιορτασμού της ημέρας των Πολυτέκνων σας χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον καθημερινό αγώνα σας. Η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που στηρίζεται ουσιαστικά και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, οδηγεί σε πιο άσχημη κατάσταση τους πολύτεκνους. Τα δήθεν κοινωνικά μέτρα, που κατά καιρούς εξαγγέλλονται, για την πολύτεκνη οικογένεια, μόνο ως πενταροδεκάρες και κοροϊδία μπορούν να εκληφθούν.

Υπάρχει λύση για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πολύτεκνων οικογενειών. Και βεβαίως δεν είναι αποκομμένη από τη λύση που χρειάζεται για τα προβλήματα συνολικά της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των επαγγελματοβιοτεχνών. Αν δεν υπάρξει γενικότερη αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι αγώνες των πολυτέκνων, όπως και κάθε εργαζόμενου, πολύ λίγα θα αποδώσουν. Αν στην κυρίαρχη πολιτική δεν υψωθεί το αντίβαρο των λαϊκών δυνάμεων, θα έρθουν ακόμη πιο δύσκολες μέρες.

Χρειάζεται, κατά τη γνώμη μας, ρήξη με τα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα. Εμείς πιστεύουμε στη δύναμη του λαού ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει, αρκεί ο ίδιος να πιστέψει στη δύναμή του για να 'ρθουν καλύτερες μέρες. Για να υπάρξει γερή και φτηνή λαϊκή κατοικία, φτηνά είδη λαϊκής κατανάλωσης, για να έχουμε πραγματική δημόσια - δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και όχι όπως σήμερα, που μόνο τυπικά είναι, και οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν αυτές τις κοινωνικές υπηρεσίες, για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, τη μόνιμη, πλήρη και σταθερή απασχόλησή τους με ικανοποιητικούς μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, με μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, για να αναπτυχθεί ο λαϊκός πολιτισμός και αθλητισμός για όλους, πρέπει ο λαός να οργανώσει τη δική του συμμαχία. Να επιβάλλει την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των στηριγμάτων της. Εύχομαι υγεία σε όλες τις οικογένειες των πολυτέκνων και δύναμη για τους επερχόμενους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ