Τρίτη 28 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Στόχος μια δυναμική εκκίνηση!

Αρχίζει το Σάββατο, 1η Νοέμβρη

Σε φάση εντατικής προετοιμασίας βρίσκονται οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, καθώς και οι οργανώσεις της ΚΝΕ, ενόψει της έναρξης, την 1η του Νοέμβρη, της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, θέτοντας ως στόχο μια δυναμική εκκίνηση που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την επιτυχημένη πορεία και έκβαση και αυτής της μάχης. Οι περισσότερες ΚΟ έχουν βάλει αρκετά υψηλά τον πήχη, για την πρώτη μέρα, ενώ έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση στις ΚΟΒ και ο σχεδιασμός, για τα βήματα που θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να υπερκαλύψουν τα ιδιαίτερα φιλόδοξα πλάνα τους.

Μια μάχη που ξεκινά, όπως θα μας πει ο Δημήτρης Αδαμόπουλος, γραμματέας της Αχτίδας 2ου Διαμερίσματος Αθήνας της ΚΟΑ «με αισιοδοξία και οδηγό τη συσσωρευμένη εμπειρία από αντίστοιχες μάχες στο παρελθόν, με στόχο να αξιοποιήσουμε κάθε θετικό παράδειγμα και πρωτοβουλία που απέδωσε παλιότερα και τώρα, και φυσικά να φτάσουμε σε όλους τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, αλλά και ακόμη πλατύτερα, να απευθυνθούμε μαζικά στους εργαζόμενους με την πεποίθηση πως ούτε αυτή τη φορά θα αρνηθούν τη συνεισφορά τους».

Οι ΚΟΒ και στο 2ο Διαμέρισμα, συνεχίζει ο Δ. Αδαμόπουλος, έχουν ολοκληρώσει τη συζήτηση του σχεδιασμού της Οικονομικής Εξόρμησης, μέσα από μαχητικές συνελεύσεις, όπου κατατέθηκαν προτάσεις και σκέψεις και αναδείχτηκε η οικονομική δουλιά ως αναπόσπαστο τμήμα της Πολιτικής Εξόρμησης που ήδη υλοποιείται, ενόψει και των εκλογών, αλλά και η αλληλεπίδραση του στόχου αυτού, με το στόχο για την πραγματοποίηση συσκέψεων και τη δημιουργία Εκλογικών Επιτροπών. Τα κουπόνια βρίσκονται ήδη στα χέρια μελών αλλά και φίλων του Κόμματος, που ήδη παλεύουν το στόχο της πρώτης μέρας οπότε και επιδιώκεται η κάλυψη ενός υψηλού ποσοστού του συνολικού πλάνου.

Από τις διαδικασίες στο επίπεδο των ΚΟΒ προετοιμασίας της Οικονομικής Εξόρμησης διαφαίνεται πως αυτή αντιμετωπίζεται από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος ως ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουν, μια και απ' αυτό εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό η ικανότητα του Κόμματος συνολικά να ανταποκριθεί στα πολλά και δύσκολα καθήκοντα και στις απαιτήσεις των καιρών. Αντιμετωπίζεται ως συνέχεια των μαχών που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα και η επιτυχία της ως προϋπόθεση για την επιτυχία αυτών που έρχονται. Αλλωστε, το αίτημα οικονομικής ενίσχυσης του ΚΚΕ κατατίθεται πρώτα και κύρια σε όλους εκείνους που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές στους διεκδικητικούς αγώνες.

Η εμπειρία από τις προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, αλλά και η ανταπόκριση που συναντούν μέλη και στελέχη του Κόμματος στην επαφή τους με το λαό, οπλίζει με την αισιοδοξία πως και αυτή τη φορά με προθυμία οι απλοί άνθρωποι θα καταθέσουν τη συνεισφορά τους. Ως πράξη αναγνώρισης της στάσης του ΚΚΕ, εκτίμησης της δράσης και των προσπαθειών του, αλλά και ως έκφραση της αγανάκτησης για την αντιλαϊκή πολιτική και των φορέων της και διάθεσης για στήριξη εκείνης της δύναμης που προτείνει έναν άλλο δρόμο προς όφελος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ