Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Διαφορές»...

Δεν πάει πολύς καιρός που ο εγχώριος Τύπος είχε κατακλυστεί από άρθρα για το πόσο «διαφέρουν» οι Δημοκρατικοί από τους Ρεπουμπλικάνους του Μπους. Αφορμή η «κριτική» των Δημοκρατικών στον Μπους για τον πόλεμο κατά του Ιράκ και όλα τα σχετικά που τα θυμήθηκαν όλως... τυχαίως, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Οπως και να 'χει, σ' αυτό το εσωτερικό παιχνίδι του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ, δεν έχασαν την ευκαιρία να παίξουν και μερικά εν Ελλάδι «αμερικανάκια», που τα είδαμε στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες να δηλώνουν τη «νοσταλγία» τους για τον Κλίντον και να προχωρούν σε απίθανες αναλύσεις για το πόσο «καλύτερος και ειρηνικότερος» (!) θα ήταν ο κόσμος, αν δεν κυβερνούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά οι Δημοκρατικοί.

Ε, λοιπόν, οι Δημοκρατικοί φαίνεται τους... άκουσαν και ως γνωστόν ο στρατηγός Κλαρκ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ έχοντας την ευλογία του ζεύγους Κλίντον. Ο Κλίντον, μάλιστα, δήλωσε για τον Κλαρκ, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του στρατηγού, ότι «είναι ένας καλός άνθρωπος, ένας έξυπνος άνθρωπος, υπηρέτησε σωστά την πατρίδα μας».

Η τελευταία προσφορά, δε, του Κλαρκ προς την πατρίδα του και την... «παγκόσμια ειρήνη», είναι όταν ως αρχηγός των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ βομβάρδιζε επί 78 μέρες τη Γιουγκοσλαβία...

Είδατε πόσο ευδιάκριτες είναι οι «διαφορές» μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών;..


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ