Τρίτη 7 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Μεθοδεύσεις για νομαρχιακά χαράτσια!

Με νέα, τοπική, φορολογία θα επιδιώξει η Νομαρχία Ηρακλείου να λύσει τα οικονομικά προβλήματα και να βρει επιπλέον πόρους. Αυτό προωθεί ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ νομάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαρρής. Ο νομάρχης Ηρακλείου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλους του χρόνου θα εξεταστεί το αν και κατά πόσο μπορεί η Νομαρχία να επιβάλει φόρους...

Το θέμα προέκυψε μετά από πρόταση του νομαρχιακού συμβούλου και μέλους του ΔΣ της ΕΝΑΕ, Ευρ. Κουκιαδάκη, δήθεν αντίπαλο του νομάρχη, όταν έκανε λόγο με γραπτή παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για ίδιους πόρους μετά από την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση.

Για το όλο ζήτημα και τις πρώτες αντιδράσεις που προκάλεσε με τις δηλώσεις του ο νομάρχης Ηρακλείου, προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα, σημείωσε ότι εάν το θέμα προχωρήσει, δε θα φορολογηθεί ο απλός πολίτης, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες. Χωρίς, βέβαια, να μας πει με ποιον ακριβώς τρόπο θα γίνει αυτό.

Από τη μεριά της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», μέσω του επικεφαλής της παράταξης, Μιχάλη Φαρσάρη, εξέφρασε την αντίθεσή της στην «επιχειρούμενη επιβολή» νέας τοπικής φορολογίας εις βάρος των δημοτών. «Η ταύτιση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου με την κυβερνητική πολιτική οδηγεί, ακριβώς, σε προτάσεις "χαρατσώματος" των πολιτών, σαν και αυτή που έγινε από το νομαρχιακό σύμβουλο και υποψήφιο νομάρχη κ. Ευρ. Κουκιαδάκη, την οποία και αποδέχτηκε και ο νομάρχης Ηρακλείου (και οι δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ...)

Στην πολιτική αυτής της επιβολής - σημείωσε ο Μιχάλης Φαρσάρης - νέων τοπικών φόρων και της υποταγής στην κυβερνητική πολιτική, αντιτάσσουμε την αγωνιστική διεκδίκηση των πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό και την πλήρη κατοχύρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ