Πέμπτη 2 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μπροστά σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση

Κυνικός ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας που είπε ότι «οι λαϊκές ανάγκες θα καλύπτονται και από επιχειρήσεις»

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθήνας
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθήνας
Η κυβερνητική πολιτική είναι η αιτία της κρίσιμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επισημαίνουν φοιτητές και σπουδαστές, που μπαίνουν στο προσκήνιο των κινητοποιήσεων για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε Δημόσια και Δωρεάν Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, ενάντια στις εξελίξεις που διαμορφώνει στην Ανώτατη Εκπαίδευση η διαδικασία της Μπολόνια και οι πρόσφατες αποφάσεις των Ευρωπαίων Υπουργών στο Βερολίνο, καθώς και το νομοσχέδιο της αξιολόγησης που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Αυτά τα προβλήματα και τα αιτήματα παρουσίασαν χτες στον ειδικό γραμματέα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Δελίδη, σπουδαστές του Συλλόγου Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Πειραιά, που πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο. «Αυτό το υπουργείο δεν είναι της Παιδείας, είναι της ΟΝΕ και της ολιγαρχίας», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα, όταν οι σπουδαστές έφταναν στη Μητροπόλεως. Η αντιπροσωπεία τους που συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα υπήρξε δέκτης του κυνισμού της κυβέρνησης καθώς άκουσε ότι: κοινωνία χωρίς «υποστηρίξεις» δε γίνεται, οι λαϊκές ανάγκες θα καλύπτονται και από τις επιχειρήσεις και ο κάθε επιχειρηματίας που θα προσλάβει μεθαύριο τους αποφοίτους των ΤΕΙ θα πρέπει να έχει λόγο στο τι μαθαίνουν!

Θα συνεχίσουμε, θα μαζικοποιήσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, απάντησαν οι σπουδαστές, γιατί οι ανάγκες του λαού και τις νεολαίας είναι εντελώς διαφορετικές από αυτές που μας λένε και το εκπαιδευτικό μοντέλο που μας παρουσιάζουν. Και παραμένοντας κάτω από το υπουργείο δε σταμάτησαν να φωνάζουν: «μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά - η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά», «ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές - έξω οι εταιρίες από τις σχολές».

Οι αγωνιστικές διεργασίες στο χώρο των φοιτητών και σπουδαστών συνεχίζονται. Χτες και προχτές, με απόφαση του συλλόγου φοιτητών Επικοινωνίας και ΜΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο πρυτανείο του Πανεπιστημίου Αθήνας, ενώ αντίστοιχη συμβολική κατάληψη έκανε και η Πανσπουδαστική ΚΣ στην πρυτανεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας. Τη Δευτέρα, η ΠΚΣ Φυσικού κατέλαβε συμβολικά το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (ΕΠΙ) του Τμήματος, ενώ αντίστοιχες κινήσεις προγραμματίζονται αυτή τη βδομάδα και σε άλλα ιδρύματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δωρεάν δόθηκαν τα δωμάτια των εστιών στους φοιτητές(2011-10-04 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις αύριο(2007-04-18 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα(2006-06-14 00:00:00.0)
«Περικύκλωσαν» την πολιτική της ιδιωτικοποίησης(2006-05-20 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές(2006-05-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις(2001-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ