Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΥΠΠΟ
Εκρηκτικό κλίμα και συνέχιση του αγώνα

Στιγμιότυπο από το χτεσινό αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης από τους απεργούς συμβασιούχους

Eurokinissi

Στιγμιότυπο από το χτεσινό αποκλεισμό της εισόδου της Ακρόπολης από τους απεργούς συμβασιούχους
Εντείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού, που συνεχίζουν να εμπαίζονται από την κυβέρνηση, ενώ διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με δικαιώματα. Η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική με την αδιαλλαξία του υπουργείου, αλλά και από το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση δικαστηρίου που δικαιώνει τους εργαζόμενους. Η πενθήμερη απεργία ξεκίνησε χτες με κλείσιμο κάποιων χώρων επιλεκτικά, από την Ακρόπολη και τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, μέχρι τη Χίο και τη Ρόδο, ενώ σήμερα επεκτείνεται στη Νικόπολη, την Κέρκυρα και από αύριο σε όλη τη χώρα.

Εντύπωση προκαλεί, όπως επισημαίνουν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ, «η αδιάλλακτη στάση του υπουργού Πολιτισμού που αρνείται να αποδεχτεί το γράμμα και το πνεύμα της απόφασης του δικαστηρίου. Αντίθετα, εμμένει σε διαδικασίες πρόσληψης μέσω ειδικών επιτροπών που έχουν συγκροτηθεί με απόφασή του και με διαδικασίες που έχουν ξεσηκώσει τις αντιδράσεις όλων των εργαζομένων (συνεντεύξεις σε «ειδικές επιτροπές», περιορισμένη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, ειδική μοριοδότηση από την «επιτροπή»). Παράλληλα, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η άλλη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού που είχε δρομολογήσει το ΥΠΠΟ, μέσω ειδικού γραπτού διαγωνισμού θα καθυστερήσει, αφού έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο ΑΣΕΠ.

Σήμερα: Οι συμβασιούχοι θα αποκλείσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας. Αύριο: Η Ακρόπολη θα παραμείνει κλειστή, ενώ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί, έξω από το κτίριο του ΥΠΠΟ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και αποκλεισμός του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα, ενώ στη Χίο, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην Παναγία Κρήνα (βυζαντινό μνημείο του 11ου αιώνα).

Στο πλευρό του δίκαιου αγώνα έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν στείλει και η ΟΛΜΕ, το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου, ο Σύλλογος εκτάκτων εκπαιδευτικών της πρώην ΣΕΛΕΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ