Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΣΙΝΕ ΝΙΚΑΙΑ»
Η απάντηση στη «βιομηχανία των αιθουσών»

Ο χώρος του «Σινέ Νίκαια» στη Μηχανική Καλλιέργεια
Ο χώρος του «Σινέ Νίκαια» στη Μηχανική Καλλιέργεια
Ενα αίτημα, αλλά και όραμα πολλών χρόνων των κατοίκων της Κοκκινιάς άρχισε φέτος να γίνεται πραγματικότητα. Η πόλη, από τις 15 του περασμένου Ιουλίου, απέκτησε τον δικό της θερινό κινηματογράφο, το «Σινέ Νίκαια». Η νέα δημοτική αρχή, αξιοποιώντας το μεράκι όλων των ανθρώπων της Νίκαιας που αγαπούν το κινηματογράφο, οργάνωσε στο χώρο της Μηχανικής Καλλιέργειας (Θηβών 245) ένα πρόγραμμα προβολής ιδιαίτερα αξιόλογων ταινιών. Ετσι, όλοι όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο, μπορούν, μέσα από τη μεγάλη οθόνη, να αποδράσουν από την καθημερινότητα με εισιτήριο μόνο πέντε ευρώ και τρία ευρώ για τους φοιτητές.

«Φιλοδοξούμε, μαζί με όλους όσοι δουλέψαμε μαζί, όπως τα μέλη της κινηματογραφικής λέσχης της πόλης μας, μας τόνισε η Δάφνη Γιαπιτσάκη, αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και υπεύθυνη της Επιτροπής Κινηματογράφου του Δήμου Νίκαιας, να τραβήξουμε στο Δημοτικό Κινηματογράφο της Νίκαιας φίλους του κινηματογράφου από όλη την Αττική».

Πέρα από την ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, που προκαλεί στον επισκέπτη η πανέμορφη διαμόρφωση του χώρου της Μηχανικής Καλλιέργειας, συμβολικό χαρακτήρα παίρνει το γεγονός ότι ο δημοτικός αυτός κινηματογράφος βρίσκεται απέναντι από μια γνωστή βιομηχανία αιθουσών προβολής κινηματογραφικών ταινιών. «Επιλέξαμε αυτό το χώρο και για να σηματοδοτήσουμε τον αντίποδα τον οποίο αποτελεί ο δικός μας δημοτικός κινηματογράφος απέναντι στη βιομηχανία των αιθουσών», μας επισήμανε η Δάφνη Γιαπιτσάκη.

Η Νίκαια άλλωστε στο παρελθόν ήταν γεμάτη από θερινούς και χειμερινούς κινηματογράφους, οι οποίοι όμως στη συνέχεια αναγκάστηκαν να κλείσουν εξαιτίας του ανταγωνισμού των ισχυρών και αυτού του χώρου.

Οι προβολές του θερινού κινηματογράφου αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του Σεπτέμβρη και ήδη η δημοτική αρχή μαζί με τους υπεύθυνους της λειτουργίας του «Σινέ Νίκαια» προσανατολίζονται στη διοργάνωση κινηματογραφικής εβδομάδας για τους μαθητές των σχολείων της πόλης. Ετσι οι μαθητές με δωρεάν είσοδο θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις καλύτερες από τις ταινίες που προβλήθηκαν το καλοκαίρι, αλλά και να γνωρίσουν μέσα σε έναν πανέμορφο χώρο τη μαγεία του κινηματογράφου και να τον αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

Πάντως, η ανάπλαση και διαμόρφωση της Μηχανικής Καλλιέργειας σε πολιτιστικό πολυχώρο με κινηματογράφο, χώρους συναυλιών, εκθέσεων, στέκι νεολαίας είναι η αρχή μόνο της προσπάθειας. Από τώρα η δημοτική αρχή μαζί με όλους όσοι προσπαθούν μαζί της ώστε οι δημότες της Νίκαιας να απολαμβάνουν μια ξεχωριστή ποιότητα μέσα από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, οραματίζονται και προγραμματίζουν τις εκδηλώσεις του επόμενου καλοκαιριού, που ασφαλώς θα έχουν πολλά περισσότερα να δώσουν στον κόσμο της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ