Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΟ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ

Μόνιμη... επισκέπτρια στην Ελλάδα τείνει να γίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο δημοφιλής - και στη χώρα μας - αγγλικός σύλλογος θα βρεθεί για ένατη φορά αντιμέτωπος με ελληνική ομάδα, σε αγώνες για τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αναμετρηθούν με την ομάδα του Ιτζάκ Σουμ, με την οποία είχαν συναντηθεί και πάλι την περίοδο 2000-2001, στη Β΄ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Αγγλοι είχαν πάρει τότε τη νίκη με 3-1 στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ στον αγώνα της Αθήνας οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1. Νωρίτερα (1991), η Μάντσεστερ είχε αγωνιστεί με τον Αθηναϊκό για το Κύπελλο Ευρώπης, ενώ το 2001 και το 2002 είχε βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού, στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι στιγμής, καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να νικήσει τους «μπέμπηδες», που μετρούν έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον έχει ξεκινήσει ιδανικά το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ καθώς μετράει ήδη τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το καλοκαίρι άλλαξαν πολλά όσον αφορά στο ρόστερ των «μπέμπηδων», με πρώτη και... καλύτερη τη φυγή του μεγάλου «αστεριού» Ντέιβιντ Μπέκαμ! Ο Αγγλος σούπερσταρ «μετακόμισε» στη Ρεάλ και οι πάντες περιμένουν να δουν εάν η απουσία του θα είναι αισθητή στη φετινή Μάντσεστερ. Μπορεί ο «Μπεκς» να έφυγε, αλλά στο «Ολντ Τράφορντ» ήρθε ο Ρονάλντο, ο 18χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, που πήρε μάλιστα και το Νο 7, που φορούσε έως το καλοκαίρι ο Μπέκαμ. Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν ότι ο μικρός Ρονάλντο θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη και σύντομα θα αντικαταστήσει τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας στα συνθήματα των οπαδών και τα πρώτα... δείγματα τους δικαιώνουν. Ωστόσο, η Μάντσεστερ διαθέτει παίκτες - «σταθερές αξίες», όπως ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, που εξακολουθεί να κρατείται σε... φόρμα και έχει ήδη σκοράρει στα δύο από τα τρία ματς που έχει δώσει έως τώρα η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον. Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε τελευταία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης το 1999 και φέτος θα τα δώσει όλα να επανέλθει στο υψηλότερο σκαλί της «γηραιάς ηπείρου».

Οπως και πριν από τρία χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται και πάλι στο δρόμο του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποτελούσε προσωπική θέληση του Γιτζάκ Σουμ, αλλά μόνο και μόνο για το ότι κάθε παρουσία στο «Θέατρο Των Ονείρων» ισοδυναμεί με εμπειρία ζωής.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Ομάδα στα... μέτρα του Παναθηναϊκού είναι θεωρητικά η γερμανική Στουτγάρδη. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ δε θεωρείται από τα μεγάλα ονόματα της «Μπουντεσλίγκα», ωστόσο την περασμένη χρονιά πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία, την οποία συνεχίζει και φέτος! Στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του γερμανικού πρωταθλήματος μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, αποτελέσματα που τη φέρνουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μαζί με τις Βέρντερ και Μπάγερ Μονάχου. Η Στουτγάρδη έχει κατακτήσει τέσσερις φορές στην ιστορία της τον τίτλο της «Μπουντεσλίγκα», τρία Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ και φέτος θα δώσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, το «παρών» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πάγκο του γερμανικού συλλόγου κάθεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο 50χρονος Φέλιξ Μαγκάτ, που θεωρείται επιτυχημένος, από το γεγονός και μόνο ότι οδήγησε τη Στουτγάρδη στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ

Η Ρέιντζερς εκπροσωπεί σχεδόν μόνιμα τη Σκοτία στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να πάει πιο... πέρα από την πρώτη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Η προϊστορία που έχει απέναντι σε ελληνικές ομάδες, κάθε άλλο παρά την ευνοεί! Η Ρέιντζερς έχει βρεθεί αντιμέτωπη δύο φορές με συλλόγους της χώρας μας. Το 1994 αγωνίστηκε με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, γνωρίζοντας την ήττα, τόσο στην έδρα της με 1-0 όσο και στην Αθήνα (2-0). Τέσσερα χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να τη βρει στο δρόμο του, στο πλαίσιο των προκριματικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι Σκοτσέζοι νίκησαν στην έδρα τους με 2-0, ενώ ο επαναληπτικός έληξε 0-0. Συνολικά, μετράει μία νίκη, μια ισοπαλία και δύο ήττες απέναντι σε ελληνικές ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ