Κυριακή 7 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Μπ. Αβρούκ και Στρ. Γρίβας στη Νίκαια

Η FIDE «τραβάει το αυτί» του παγκόσμιου πρωταθλητή Ρούσλαν Πονομαριόφ

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ρ. Πονομαριόφ, με αντίπαλο τον συμπατριώτη του Βασ. Ιβαντσούκ
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ρ. Πονομαριόφ, με αντίπαλο τον συμπατριώτη του Βασ. Ιβαντσούκ
Ο Ρωσοϊσραηλινός Μπόρις Αβρούκ και ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας και GM Στράτος Γρίβας είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι του μεγαλύτερου (στην Ελλάδα), σε συμμετοχή, Διεθνούς Τουρνουά της Νίκαιας, του καθιερωμένου πλέον με τον τίτλο «Τιμή στην Εθνική Αντίσταση» (264 συμμετοχές!).

Ο Αβρούκ νίκησε τον πάντα προπορευόμενο Ουκρανό GM Βαντίμ Μαλαχάτκο με τα μαύρα, καθώς και τον Ουζμπέκο Τζουμάεφ και πήρε την πρώτη θέση μόνος, ενώ ο Γρίβας νίκησε τον Κετσουριάνι και έφερε ισοπαλία με τον Ρουμάνο Παρλίγκρα, κερδίζοντας το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας, που ήταν ενσωματωμένο στο Διεθνές Τουρνουά.

Ετσι, η τελική κατάταξη στην κορυφή διαμορφώθηκε: 1. Αβρούκ 8 β. 2-4. Γρίβας, Μαλαχάτκο, Σπύρος Σκέμπρης (ο Ελληνας GM έκανε ένα φοβερό φίνις με τρεις νίκες στους 3 τελευταίους γύρους), όλοι με 7,5 β. 5-14. Τζουμάεφ,, Παρλίγκρα, Γιάννης Νικολαΐδης (Ελλ. GM 2487), Γ. Συμεωνίδης, Πετρόφ, Μαναγκάτζε Ντρομπρόφ, Κις (Ουγ. 2396), Κετσουριάνι (Γεωργ. 2368), Σιγάλας (Ελλ. 2182), όλοι από 7 βαθμούς.

* Σκληρό «καρύδι» για την FIDE ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής, ο 20χρονος GM Ρούσλαν Πονομαριόφ, ο οποίος, με τις δίκαιες αιτήσεις και διεκδικήσεις, προσπαθεί με έξυπνα τεχνάσματα να αποφύγει τις «τρικλοποδιές» του Γκάρι Κασπάροβ και να καθυστερεί την υπογραφή ειδικού συμβολαίου για περιβόητα ματς. Πάντως, η FIDE ανανέωσε την προθεσμία και, σε περίπτωση νέας άρνησής του, θα τον αντικαταστήσει με τον Βασ. Ιβαντσούκ!


Δύο Ελληνες, που διεκδίκησαν νόρμα GM και WGM στο «Ακρόπολις 2003», Δημ. Μαστροβασίλης και Ιουλία Μάκκα
Δύο Ελληνες, που διεκδίκησαν νόρμα GM και WGM στο «Ακρόπολις 2003», Δημ. Μαστροβασίλης και Ιουλία Μάκκα


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org