Σάββατο 23 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Θετικός ο Γκιούλ στην αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Ανοιχτό άφησε χτες το ενδεχόμενο ανάπτυξης τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μιλιέτ».

Ο Γκιούλ πάντως σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη σε οριστική απόφαση και υπογράμμισε ότι τον τελικό λόγο τον έχει το Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να συμμετάσχει με 15.000 άντρες, αλλά η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αποστολή περίπου 10.000 στρατιωτών.

Παράλληλα συνεδρίασε χτες το «Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας» υπό τον πρόεδρο Αχμέντ Σεζέρ προκειμένου να δώσει μια επίσημη απάντηση στις ΗΠΑ σχετικά με την αποστολή των Τούρκων στρατιωτών. Τελικά σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη λήξη της 4ωρης συνεδρίασης, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας απέφυγε να δεσμευτεί ελπίζοντας προφανώς σε καινούριο σχετικό ψήφισμα του ΟΗΕ.

Εξάλλου, χτες τα ξημερώματα τρεις Κούρδοι αντάρτες και 2 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε ορεινή περιοχή κοντά στο Σιίρτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Ακόμα 3 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με το «CNN-Turk» τα τουρκικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με αντάρτες του KADEK, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα της Παρασκευής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ