Σάββατο 23 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες συγκρούσεις στο Κασμίρ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.- Αλληλοκατηγορίες αντάλλαξαν χτες Ινδοί και Πακιστανοί αξιωματούχοι με αφορμή νέα αιματηρή επίθεση στο υπό ινδικό έλεγχο Κασμίρ.

Σύμφωνα με τις ινδικές αρχές, δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν από χειροβομβίδα, που πέταξαν «ενδεχομένως» μουσουλμάνοι αντάρτες, που υποστηρίζονται από το Πακιστάν, σε περίπολο του στρατού σε πολυσύχναστο δρόμο. Η εκδοχή των πακιστανικών αρχών αναφορικά με το ίδιο συμβάν είναι διαφορετική, καθώς ως πρωταγωνιστές του συμβάντος φέρονται Ινδοί στρατιώτες, που πυροβολώντας τραυμάτισαν πέντε...

Σε άλλες συγκρούσεις, αξιωματούχοι των ινδικών αστυνομικών αρχών στο Κασμίρ ανακοίνωσαν το θάνατο οκτώ ατόμων, εκ των οποίων έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Ινδούς στρατιώτες.

Συνομιλίες για τις αερομεταφορές;

Ολα αυτά ενώ το ίδιο 24ωρο το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωνε την έναρξη συνομιλιών με το Νέο Δελχί, με στόχο την επανέναρξη των αεροπορικών συγκοινωνιών μεταξύ των δύο χωρών που έχουν ανασταλεί εδώ και ένα χρόνο μετά την επίθεση Πακιστανών παραστρατιωτικών στο Ινδικό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, οι συνομιλίες αρμόδιων αξιωματούχων των δύο χωρών, για το ενδεχόμενο επανέναρξης της αεροπορικής διασύνδεσης Ισλαμαμπάντ - Νέο Δελχί, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στην πακιστανική πρωτεύουσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ