Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ο Δρυς κατάλαβε... τα αυτονόητα

Τώρα... κατάλαβε ο Γ. Δρυς ότι τις εκτός έδρας μετακινήσεις των γεωτεχνικών για την προώθηση προγραμμάτων του υπουργείου Γεωργίας, πρέπει να τις πληρώνει το υπουργείο Γεωργίας. Και τώρα είδε επίσης ότι οι σχετικές δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για το 2003 είναι αισθητά μειωμένες και αδίκως κατανεμημένες...

Σε κάποιους νομούς της χώρας (π.χ. Λάρισα και Αρτα) οι γεωτεχνικοί απέχουν από τις εκτός έδρας μετακινήσεις για τα προγράμματα του υπουργείου Γεωργίας και το πράγμα έτεινε να γενικευτεί. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις, γεωτεχνικοί είναι ακόμα απλήρωτοι για μετακινήσεις του 2001. Υπό αυτές τις συνθήκες ο υπουργός Γεωργίας έβγαλε χτες μια «πυροσβεστική» ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση που προέκυψε κατόπιν συνάντησης με συνδικαλιστές των γεωτεχνικών οργανώσεων του δημοσίου και η οποία αναφέρει τα αυτονόητα: Οτι θα προωθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πληρωμή από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των οδοιπορικών εξόδων των γεωτεχνικών. Επίσης στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Γ. Δρυς ζητά από τις νομαρχίες, το αργότερο σε πέντε ημέρες, να γνωστοποιήσουν στην Οικονομική Διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας, το ύψος των πιστώσεων που οφείλει το υπουργείο για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων, καθώς και ότι οι οφειλές αυτές θα καλύπτονται ανά δίμηνο, αρχής γενομένης με το δίμηνο Γενάρη - Φλεβάρη 2003.

Ανεξάρτητα από το αν τα παραπάνω γίνουν πράξη τελικά ή όχι, φαίνεται πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο ο Γ. Δρυς θα κατανοεί καλύτερα τα... αυτονόητα, προκειμένου να περπατήσουν δεόντως τα όποια προγράμματα του υπουργείου Γεωργίας στην περιφέρεια και όχι μόνο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ