Παρασκευή 22 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Αποζημιώσεις στο 100%

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή για τους πληγέντες αγρότες του Ν. Λάρισας

Το ζήτημα της καταβολής δίκαιων αποζημιώσεων και παγώματος των χρεών για τους πληγέντες, από το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας, αγρότες της Λάρισας, έθεσαν με Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση, «η σφοδρή κακοκαιρία και η χαλαζόπτωση προξένησαν στις 10/8/03, μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες πολλών περιοχών του Ν. Λάρισας. Συγκεκριμένα: Στους δήμους Κοιλάδας και Κρανώνα, η χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες βαμβακιού σε δεκάδες χιλιάδες στρέμματα και σε ποσοστό 70% έως 80%. Στην επαρχία Φαρσάλων, από τη σφοδρή κακοκαιρία και τη χαλαζόπτωση, καλλιέργειες χιλιάδων στρεμμάτων κυρίως με βαμβάκι. Στο δήμο Τυρνάβου, καταστράφηκαν οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια. Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες και ότι οι συνέπειές τους στις περιοχές που έχουν πληγεί θα είναι ανάλογες, αφού το εισόδημά τους προέρχεται μόνο από τον αγροτικό τομέα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας εάν προτίθεται η κυβέρνηση να αλλάξει τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες για το 100% των ζημιών και να ρυθμίσει ή παγώσει τα χρέη από δάνεια πληγέντων αγροτών του Ν. Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ