Τρίτη 19 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΤΕ
Σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων η απόσχιση του κλάδου ακινήτων

Ερώτηση του ΚΚΕ στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών

Σοβαρές επιπτώσεις πάνω στις εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζόμενων του ΟΤΕ, στο περιβάλλον και τις συνθήκες ζωής των κατοίκων θα έχει η απόσχιση του κλάδου ακινήτων του ΟΤΕ και η μεταβίβασή τους σε θυγατρική εταιρία. Το όλο θέμα και οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις έρχονται για συζήτηση στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του ΚόμματοςΑντ. Σκυλλάκος, Λ. Κανέλλη και Ορ. Κολοζώφ με Ερώτηση προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών ζητούν την επανεξέταση του ζητήματος στις εξής κατευθύνσεις:

  • Να υπάρξει πλήρης διασφάλιση όλων των εργαζομένων στον τομέα των ακινήτων.
  • Να αποφευχθούν βλαπτικές μεταβολές στις συνθήκες στέγασης, υγιεινής - ασφάλειας των χιλιάδων εργαζομένων του ΟΤΕ.
  • Να διασφαλιστεί η τεράστια ακίνητη περιουσία του ΟΤΕ -περιουσία ουσιαστικά του ελληνικού λαού - από αξιοποίησή της σε όφελος των μεγάλων συμφερόντων και σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΤΕ και των κατοίκων των πόλεων - περιοχών των αντίστοιχων κτιρίων - οικοπέδων και γηπέδων.
  • Να διασφαλιστεί η αξιοποίηση των κτιρίων, οικοπέδων και γηπέδων, σημαντικό μέρος των οποίων ελευθερώνονται λόγω τεχνολογικών αλλαγών στις τηλεπικοινωνίες, σε όφελος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και όχι των κερδοσκόπων, που καραδοκούν πάνω από την ανεκτίμητη αυτή περιουσία.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν ότι η τεράστια περιουσία του ΟΤΕ δημιουργήθηκε με την εργασία των χιλιάδων εργαζομένων του Οργανισμού στα πενήντα και πλέον χρόνια από την ίδρυσή του και την «αιμοδοσία» του ελληνικού λαού. Κατά συνέπεια, αυτή η τεράστια περιουσία - λογιστικής αξίας 482 εκατ. ευρώ και εμπορικής αξίας τουλάχιστον στο διπλάσιο - δεν μπορεί και δεν πρέπει να αξιοποιηθεί για να έχουν περισσότερα κέρδη οι μέτοχοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ