Πέμπτη 14 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Κοντά στους εργάτες της «ΚΡΙΣ ΠΑΝ»

Τους εργάτες της επιχείρησης πλαστικών «ΚΡΙΣ ΠΑΝ» στο Περιστέρι που βρίσκονται εδώ και ενάμιση μήνα σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας απλήρωτες άδειες προηγούμενων ετών και μισθούς τεσσάρων μηνών, επισκέφτηκε την Τρίτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σοφό, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

Ο Π. Σοφός ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων και την απαξιωτική στάση του εργοδότη Χρήστου Παναγιωτόπουλου, την απαράδεκτη στάση του υφυπουργού Εργασίας Λευτέρη Τζιόλα που όχι μόνο δήλωσε αναρμόδιος αλλά κάλεσε τους εργαζόμενους να τα βρουν με τον εργοδότη τους.

Ο Π. Σοφός εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων, γιατί τον θεωρεί δίκαιο, γιατί διεκδικούν τον ιδρώτα και το αίμα που τους κλέβει με τη στήριξη και την ανοχή της κυβέρνησης ο εργοδότης, στερώντας τους το δικαίωμα στη ζωή.

Δήλωσε πως το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους σε κάθε μορφή αγώνα, τους κάλεσε να βγάλουν συμπεράσματα από την αντεργατική στάση της κυβέρνησης και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού - Επιθεώρηση Εργασίας, Αστυνομία, Δικαστήρια - που δεν παίρνουν μέτρα κατά του εργοδότη αλλά λειτουργούν σαν ασπίδα προστασίας, παρότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει καταγγελίες και διαβήματα.

Ο Π. Σοφός τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από τα λόγια και τις διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που όταν μιλούν για «εθνική οικονομία», «εθνικό συμφέρον», «ελεύθερη οικονομία της αγοράς» εννοούν την ασυδοσία και την κερδοφορία των εργοδοτών, την ασυλία τους να λεηλατούν και να κλέβουν το αίμα και τον ιδρώτα της εργατικής τάξης.

Γι' αυτό στις επερχόμενες εκλογές, υπογράμμισε ο Π. Σοφός, όλοι οι εργαζόμενοι που απολύονται, που βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των εργοστασίων και τους κλέβουν τις αποδοχές, πρέπει να μαυρίσουν και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να ψηφίσουν ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στηρίζει τους εργαζόμενους και τα αιτήματά τους, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του δικομματισμού.

Τέλος, ο Π. Σοφός δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα φέρει το θέμα στη Βουλή και θα καλέσει το δήμο, τους μαζικούς φορείς και το λαό του Περιστεριού να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους εργαζόμενους της «ΚΡΙΣ ΠΑΝ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ